Lovćen se ne bavi nečasnim radnjama

0

Zatečeni smo i zaprepašćeni informacijom da je naš meč sa Sutjeskom, odigran na Obilića poljani u 12. kolu Prve crnogorske lige, pod sumnjom da je namješten. Svako iole fudbalski pismen i upućen u ovosezonske igre i rezultate u domaćem šampionatu, kao i svi oni koji su u subotu bili na tribinama našeg stadiona, znaju koliko je ta sumnja nevjerodostojna.

Uz podsjećanje da je duža reportaža sa meča dostupna na internetu, uputićemo na takmičarsku statistiku i tabelu. Otkuda onda nekome bode oči što nas je pobijedila trećeplasirana Sutjeska, za koju  mnogi tvrde da pored Budućnosti i Mladosti ima najjači sastav u ligi? Na našu žalost, realnost je da smo trenutno igrački slabiji u odnosu na prethodne sezone, što pokazuje i tabela na kojoj zauzimamo pretposljednje mjesto, ali se ne bavimo nečasnim radnjama.

Tražimo od nadležnih organa FSCG, zatim od Uprave policije Crne Gore i Vrhovnog državnog tužilaštva da ispitaju sve pojedinosti, u čemu će imati našu punu podršku i pomoć. Odgovorno tvrdimo da se Lovćen ne poigrava i neće poigravati sa časnim imenom najstarijeg fudbalskog kluba u Crnoj Gori i sa tradicijom koja je stvarana gotovo čitav vijek, a da taj odnos prema klupskom grbu i dresu tražimo i od svakog našeg člana. Nećemo dozvoliti nijednom pojedincu da bude iznad Lovćena – stoji u zvaničnom saopštenju kluba sa Cetinja.