Selektor saopštio spisak

0

Selektor mlade reprezentacije Crne Gore Mojaš Radonjić objavio je danas spsiak igrača za prijateljske mečeve sa odgovarajućim selekcijama Bosne i Hercegovine i Srbije.

Duel sa Bosnom i Hercegovinom naša mlada selekcija odigraće 10. novembra u Mostaru na stadionu FK „Velež“ sa početkom u 13 časova. Prijateljski meč sa Srbijom, koji će se odigrati na Gradskom stadionu u Podgorici, zakazan je za 13. novembar sa početkom u 13 časova.

Selektor Radonjić za ove utakmice pozvao je 21 igrača – golmani: Matija Šarkić (Aston vila, Engleska), Marko Novović (Zeta); odbrana: Dragan Grivić (Grbalj), Andrija Vukčević (Sevilja, Španija), Luka Uskoković (Maribor, Slovenija), Stefan Bajić (Triestina, Italija), Momčilo Rašo (Rabotnički, Makedonija), Marko Vučić (Sutjeska), Armin Pjetrović (Turu 1880, Njemačka); vezni red: Miomir Đuričković (Šole, Francuska), Oliver Šarkić (Benfika, Portugal), Dejan Kotorac (Bokelj), Anđelo Rudović (Petrovac), Miljia Golubović (Rudar), Stefan Vukčević (Zeta); napad: Filip Kukuličić (Zeta), Boris Cmiljanić (Hueska, Španija), Zoran Petrović (Mladost), Mihailo Perović (Ujpešt, Mađarska), Driton Camaj (Budućnost) i Marko Vuković (Rudar).

– Izuzimajući igrače koji će nastupati u kvalifikacijama za omladinsku reprzentaciju pozvani su svi kandidati godišta 1996. i mlađih za ove dvije utakmice. Moraćemo da vidimo u kakvom su fizičkom stanju kad se okupimo, jer je i to nepoznanica za sve nas u stručnom štabu. Objektivno je veliki problem to što veliki broj igrača ne igra u klubovima. Priliku da igraju dobiće svi, iako ove dvije utakmice sigurno neće biti pravo mjerilo njihove spreme i kvaliteta. Ipak, mečevi sa Bosnom i Srbijom će pokazati neke stvari koje nas interesuju, rekao je selektor Radonjić.

Mečevi sa Bosnom i Srbijom prvi su koje će odgirati nova generacija mlade reprezentacije, u kojoj je samo nekoliko igrača koji su već branili boje „mladih sokola“.

– Naredni protivnici su nepoznanica, ali kako je nama tako je i njima jer ni oni nisu imali priliku da gledaju ovu generaciju naše selekcije. U našem timu je samo nekoliko igrača koji su nastupali sa starijom generacijom, tako da imamo praktično potpuno novi tim. Ove utakmice će biti šansa za sve njih da se dokažu i da zasluže poziv za naredne akcije. Rezultat svakako nije u prvom planu jer ćemo ove utakmice da iskoristimo kako bi stvorili jasniju sliku o pojedinačnim mogućnostima i počnemo pripreme selelekcije za takmičarske mečeve, dodao je selektor „mladih sokola“.

Selektor mlade reprezentacije se nada da će u decembru selekcija odigrati još dvije prijateljske utakmice.

– Kako je ovo generacija koja se tek formira pokušaćemo da dogovorimo još dvije utakmice u decembru, iako to nisu FIFA termini. Možda će ove utakmice za reprezentaciju biti podstrek igračima da se izbore za minutažu u timovima. Do početka kvalifikacija je ostalo još dosta vremena i možda se njihov status u klubovima promijeni, ali je to nešto što zavisi isključivo od igrača, zaključio je selektor mlade reprezentacije.

FSCG