Poraz od Azerbejdžana

0

Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore poražena je od Azerbejdžana u drugom kolu grupe C3 UEFA Lige nacija.

Uprkos boljoj igri i incijativi tokom većeg dijela utakmice, ekipa selektora Mirka Marića poražena je pogotkom Nazlidžan Parlak u 84. minutu.

– Očekivali smo tvrdu utakmicu, rekao sam da je Azerbejdžan ekipa koja igra na rezultat i tako se ispostavilo. Bili smo bolji tokom cijelog meča, imali inicijativu, a pogodak primili iz jedine prilike koju su stvorile, faktički iz polušanse. Djevojke su odradile meč najbolje što mogu, mogli smo da damo gol iz nekoliko situacija, nažalost nijesmo uspjeli. Idemo dalje, ima još četiri kola i mislim da ćemo osvojiti još dosta bodova, rekao je selektor Marić poslije utakmice.

Prvi dio meča na ,,DG areni“ protekao je u incijativi Crne Gore, koja ipak nije rezultirala konkretnim učinkom pred golom rivalki. Najbolju šansu imala je Armisa Kuč u 24. minutu, ali je uz dobre pozicije loše šutirala.

Na početku drugog dijela, Kuč je imala još bolju šansu nakon centaršuta Jelene Karličić. Ipak, pokušaj glavom završio je u korneru.

Ista igračica imala je zicer tek što je počeo nastavak. Jelena Karličić je idealno centrirala s desne strane, a članica turskog Fomgeta glavom s nekoliko metara umjesto mreže pogodila rivalku i dobila samo korner.

Odličan lob pokušaj imala je Slađana Bulatović u 65. minutu, ali je bila zamalo neprecizna.

Nakon još nekoliko pokušaja Crne Gore, kazna je stigla u 84. minutu. Uz pomoć vjetra, Parlak je savladala Anastasiju Krstović.

Ubrzo su krenuli novi napadi ka golu gošći, a veoma blizu izjednačenja bila je Kuč u 90. minutu. Odlično se oslobodila čuvarke, međutim, Aitaj Šarifova je bila na visini zadatka.

U posljednjim trenucima utakmice Maša Tomašević je šutirala, ali je lopta otklonjena sa gol linije…

Drugi meč grupe C3 završen je pobjedom Kipra nad Farskim Ostrvima (1:0).

Naša selekcija, koja je ostala na tri boda iz duela sa Farskim Ostrvima, 27. oktobra gostuje Kipru, dok će četiri dana igrati sa Azerbejdžanom u Bakuu.

Crna Gora – Azerbejdžan 0:1

Stadion ,,DG arena“, Podgorica. Gledalaca: 250.

Sudija: Miral Marzai (Švedska)

Strijelac
0:1 – Nazlidžan Parlak 84′

Žuti kartoni
Šaranović – Crna Gora
Bozdag – Azerbejdžan

Crna Gora: Anastasija Krstović, Aleksandra Popović, Maja Šaranović, Tatjana Đurković, Helena Božić, Jelena Karličić, Jasna Đoković (od 87. Maša Tomašević), Jelena Vujadinović (od 72. Andrea Janjušević), Slađana Bulatović, Anđela Tošković (od 90.+5 Tatjana Osmajić), Armisa Kuč.
Selektor: Mirko Marić.

Azerbejdžan: Aitaj Šarifova, Mana Molajeva (od 46. Vusala Sejfatdinova), Ajšan Ahmadova, Žala Mahsimova, Diana Mamadova (od 89. Jošguna Alijeva), Nigar Mirzalijeva, Peritan Bozdag, Jeliz Adžar, Kristina Bakarandze, Nazlidžan Parlak, Sevinj Jafarzade.
Selektor: SIjasat Azgarov.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here