Selektor poručio: Sudija stidi se!

0
Selektor Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević optužio je sudiju Jonasa Eriksona za pogodak koji je njegov tim primio u finišu meča sa Grčkom i ispustio pobjedu u Atini. 

Komšije su vodile poslije majstorije Pjanića iz slobodnjaka, da bi Cavelas u sudijskoj nadoknadi donio bod “grcima”.

Teško smo podnijeli primljeni pogodak u završnici utakmice. Igrači zaslužuju sve čestitke. Trebali smo da pobijedimo, nasjeli smo na provokacije, koje je protivnik konstantno radio. Naivno smo primili gol, iako sam tražio od igrača da sačuvamo loptu. Žao mi je zbog toga. Gospodin sudija se treba da se stidi jer je sudio tendenziozno i to je spriječilo našu igru. Dva faula kod gola nije svirao. Mi ćemo njih dočekati sportski, a ne kao oni nas“, rekao je Baždarević.

Iako Belgija odmiče svim rivalima, Baždarević ne odustaje od borbe za prvo mjesto u grupi koje vodi direktno na Mundijal.

Ostalo je još puno da se igra. Mi ćemo i dalje igrati za prvo mjesto. To je još moguće. Bićemo jači za par igrača koji će se vratiti. Drugo mjesto ja ne mogu da garantujem, ali mislim da to možemo. Zašto ne bismo dobili Belgiju i Grčku. Sa malo više pameti i mangupluka biće prostora i ja se nadam odlasku u Rusiju“, poručio je Baždarević.

CDM.ME