Prva dama u stručnom štabu FK Budućnost

0

Jelena Kujović je nova članica stručnog štaba prvog tima “plavih”.

Jelena je zadužena za rad u teretani, prva je dama u ovom klubu koja je usko vezana za rad sa strukom, a stručnom štabu je preporučio kvalitetan i predan rad, te edukacije koje je sticala u Crnoj Gori, Srbiji i Španiji.

“Plava dama” u svom CV-ju ima završenu Akademiju sporta u Beogradu, Akademiju Barselone vezane isključivo za fudbal, kao i sertifikat Udruženja sportske medicine Crne Gore o seminaru za “ACL oporavak – od povrede do terena”.

“Privilegija, zadovoljstvo i čast je biti dama u muškom fudbalskom klubu, a ujedno to je i potvrda za moj dosadašnji rad i iskustvo u fitnesu, kao i konstantna edukacija. Prihvaćena sam na fenomenalan način i moram da istaknem da su svi – od uprave, preko stručnog štaba, igrača, do zaposlenih u klubu – pravi džentlmeni”, poručila je Jelena.

Tokom prethodna tri mjeseca je nametnula svoj ritam, zadobila povjerenje saradnika i igrača, koji se redovno javljaju na individualni rad…

“Za Budućnost, koji je najveći klub u Crnoj Gori, se podrazumijeva da ima najbolje uslove za rad – od terena, teretane, suplementacije, sredstava za oporavak do monitoringa unutrašnjeg i spoljašnjeg opterećenja. Sve to govori da se vodi briga o najmanjim detaljima kako bi igrači dali svoj maksimum, mladi razvili svoj potencijal i što je najvažnije – svi zajedno smanjili rizik od povrede”, govori Jelena Kujović, koja se nadovezuje…

“U dogovoru sa našim kondicionim trenerom Nikolom Vukčevićem veliki akcenat smo stavili na rad u teretani, jer snagom smanjujemo rizik od povreda. Trudila sam se da kroz ova tri mjeseca upoznam igrače što bolje kako motorički, tako i tehnički kako bi dobila kompletnu sliku o svakom pojedincu i što nam je cilj – individualizacija”.

Jelena je posebno vezana za fudbalere koji izlaze iz povrede, pa je rad sa njima na neki način – prioritet. I povrijeđeni prvotimci, ali i zdravi redovni tokom individualnog rada prije treninga.

“Generalno, zadovoljna sam radnom etikom ekipe, ali smatram da moramo da težimo da radimo više i jače, jer samo tako može da se napreduje. Igrači su pod našom kontrolom četiri – pet sati, ali razliku pravi upravo vrijeme koje provedu van Kampa i način na koji koriste svoje slobodno vrijeme”, poručila je Jelena Kujović.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here