Budućnost u derbiju porazila aktuelnog šampiona!

0

Ženski fudbalski klub Budućnost je još jednom potvrdio da u njemu stasavaju djevojke velikog srca, raskošnog talenta, ogromne hrabrosti, nevjerovatne upornosti i enormne zaljubljenosti u najpopularniju sporednu stvar na svijetu.

“Plave dame” su, mimo svih očekivanja, prethodnog vikenda u derbiju 11. kola ŽFL savladale Breznicu sa rezultatom 2:1 golovima Angeline Drešaj i Larise Đurković, upisavši osmi trijumf u prvenstvu i nanijevši prvi poraz Breznici u prvenstvu i nakon dugo vremena.

Kada su svi pomislili da je neprikosnoveni šampion iz Plevalja nedodirljiv, prkos, talenat i umijeće mladih djevojaka Dušana Globarevića je došao do punog sjaja.

Naše djevojke su se u derbiju pitale za sve i zasluženo su stigle do pobjede…

“Još jednom se pokazalo da su utakmice sa Breznicom nešto najbolje što crnogorski ženski fudbal ima, publika je imala šta da vidi, a mi smo uprkos mladosti i činjenici da nismo imali rezervnih igračica odigrali jednu zrelu utakmicu. Djevojke su pokazale visok nivo u svim elementima igre, a plod takvog odnosa je – trijumf”, rekao je trener Duško Globarević.

Ko je gledao derbi mogao je da se uvjeri u talenat Maše Tomašević (2007. godište) o kojoj svi pričaju, ali i o potencijalu nešto starije Larise (2006), te mlađih Angeline (2008) i najmlađe Aleke Balević (2009), kojoj nije teško da iz Budve putuje na svaki trening…

Naravno, tu su i nešto starije djevojke, a trener Globarević je svjestan da je napravio sjajnu podlogu za narednu sezonu.

“Mislim da smo na pravom putu da, poslije odlaska nekih igračica, napravimo dobru bazu za sljedeću sezonu, jer posjedujemo ogroman potencijal. Prezadovoljan sam kako sa pobjedom i dobrom igrom, tako i o sve većem interesu za naše igračice koje su budućnost crnogorskog fudbala. Već sam i ranije rekao, a sada smo dobili potvrdu da su pored Maše budućnost Budućnosti i našeg fudbala Angelina Drešaj, Larisa Đurković, Vlada Milović, Aleka Balević…”, jasan je Globarević.

Heroine su sve igračica koje su iznijele pobjedu nad Breznicom bez izmjene (Tiana Milisavljević, Sanija Pačariz, Larisa Đurković, Vlada Milović, Angelina Drešaj, Enida Bošnjak, Slavica Krstevska, Maša Tomašević, Milica Radulović, Aleka Balević i Helena Živković), a najdraže golove u dosadašnjem dijelu svoje karijere postigle su Angelina i Larisa…

“Prezadovoljna sam utakmicom, jer mislim da smo pokazale pravi karakter i igrale kao prava ekipa. Breznica jeste bila favorit, ali smo svima pokazale da možemo da igramo sa njima. Gol mi mnogo znači na planu samopouzdanja, ali pobjeda je zasluga cijele ekipe”, poručila je Angelina Drešaj, koja je efektno glavom poentirala za 1:0, da bi pri rezultatu 1:1 nakon minijature asistirala Larisi Đurković za 2:1.

“Mnogo mi znači postignuti gol protiv Breznice, još je bio pobjednički. Daje mi veću motivaciju za radom i postizanjem boljih rezultata. Naravno, mislim da pobjeda svima nama daje veću želju za radom i napredovanjem, jer smo vrlo mlad i ambiciozan tim”.

Ženska sekcija našeg kluba je mala porodica – druže se i podržavaju u svakom segmentu života.

“Atmosfera među nama je sjajna, svaka od nas je tu jedna za drugu i mislim da je to bitan faktor. Imale smo uspona i padova, ali generalno možemo da budemo zadovoljne igrama i sezonom, a trudićemo se da budemo sve bolje i bolje iz dana u dan”, poručila je Larisa Đurković, na čije riječi se nadovezala Angelina Drešaj…

“Stvarno dišemo kao jedno biće, a to dokazuje i pobjeda nad Breznicom. Vjerujemo jedna u drugu i guramo jedna drugu kako bismo radile što bolje, a trener nam je velika podrška, jer sa njim možemo sve da se dogovorimo. Mislim da imamo pravu timsku atmosferu, ali takođe mislim da smo mogle još više u aktuelnoj sezoni iako smo svi zadovoljni”.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here