Pobjeda Crne Gore

0

Mlađa kadetska reprezentacija Crne Gore savladala je vršnjake iz Slovačke rezultatom 3:2 u meču koji je odigran u sklopu Mercedes benz Egej kupa.

foto: fscg.me

Rezultat jučerašnje utakmice neće se računati za plasman na turniru, jer je zbog nedolaska selekcija Kazahstana i Rumunije došlo do promjena u grupama i rasporedu utakmica.

Prvi takmičarski meč na turniru koji se igra u Kušadasiju „sokoli“ će odigrati u utorak, 17. januara protiv vršnjaka iz Ukrajine. Početak meča zakazan je za 14.30 časova.

Izabranici Borisa Miličkovića do pobjede u jučerašnjem susretu došli su u drugom poluvremenu tokom kojeg su uspjeli da dva puta zatresu mrežu rivala.

U prvom dijelu susreta viđena je dobra igra oba rivala i nekoliko prilika, ali se na prvi pogodak čekalo do samog finiša. Neodlučnost golmana Radulovića i defanzivca Milikića u 37. minutu iskoristio je Letenaj da donese prednost svom timu.

Samo dva minuta kasnije „sokoli“ su došli do izjednačenja pogotkom Vujovića sa bijele tačke. Prethodno je u kaznenom prostoru Slovačke nepropisno zaustavljen Bojović.

U 48. minutu susreta Muzurović je odličnim pasom ostavio Bojovića jedan na jedan sa golmanom protivnika, što je naš vezista iskoristio i precizim udarcem po zemlji zatresao mrežu rivala. „Sokoli“ su uvećali prednost u 61. minutu nakon dobre akcije Vujovića i Gašević koju je napadač našeg tima krunisao preciznim udarcem sa osam metara.

Konačan rezultat susreta postavio je Geiser udarcem sa bijele tačke u 75. minutu.

– Odigrali smo zaista dobru utakmicu sa kvalitetnom selekcijom koku dobro poznajemo. Viđena je otvorena igra i dosta gol prilika od kojih je naša selekcija uspjela da realizuje tri što nam je na kraju donijelo pobjedu. U igri našeg tima bilo je dobrih segmenata ali i onih koji nisu bili na tom nivou i postoji prostor za rad na poboljšanju kako kroz utakmice koje slijede ali i treninge na reprezentativnim okupljanjima i kroz rad u klubovima, rekao je selektor Miličković.


Slovačka – Crna Gora 2:3

Univerzitetski stadion, Ajdin.

Sudija: Omder Turgaj Demirdak (Turska)

Strijelci
1:0
– Letenaj 37′, 1:1 – Vujović 39′ (p), 1:2 – Bojović 48′, 1:3 – Gašević 61′, 2:3 – Gieser 75′ (p)

SLOVAČKA: Jakub Miklinda, Tomaš Nemčik (Ivan Mesik), Marek Luscik (Oliver Burian), Samuel Lavrincik, Matuš Begala, Matuš Mali, Marian Tandara (Filip Nađ), Samuel Datko, Daniel Strelec, Sebastian Gemricki (Adam Goljan), Lukaš Letenaj (Denis Gieser).
Selektor: Vladimir Gala.

CRNA GORA: Petar Radulović, Matija Drinčić (Veljko Radenović), Andrej Pupović (Kenan Nikočevič), Mirko Milikić, Egzon Dinoša (Nikša Vujanović), Ivan Bojović (Ognjen Gašević), Ilija Vujović (Abdel Osmanović), Amir Muzurović, Petar Vukčević, Jovan Mirković (Andrija Krivokapić), Matija Račić.
Selektor: Boris Miličković.