Tumbaković saopštio spisak

0

Selektor “A” reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković saopštio je spisak igrača na koje računa za prijateljsku utakmicu sa Iranom i kvalifikacionu utakmicu sa Jermenijom koje se početkom juna igraju u Podgorici.

Selektor Tumbaković za mečeve sa Iranom i Jermenijom pozvao je 29. igrača – golmani: Mladen Božović (Zeta), Vukašin Poleksić (Vašaš, Mađarska), Danijel Petković (MTK Budimpešta, Mađarska), Milan Mijatović (Dečić); odbrana: Stefan Savić (Atletiko Madrid, Španija), Filip Stojković (Minhen 1860, Njemačka), Adam Marušić (Ostende, Belgija), Nemanja Mijušković (Taraz, Kazahstan), Elsad Zverotić (Sion, Švajcarska), Emrah Klimenta (Sakramento, SAD), Žarko Tomašević (Ostende, Belgija), Marko Simić (Rostov, Rusija), Marko Baša (Lil, Francuska), Dušan Lagator (Čukarički, Srbija); vezni red: Marko Janković (Partizan, Srbija), Nikola Vukčević (Braga, Portugal), Marko Bakić (Alkorkon, Španija), Aleksandar Šćekić (Genčeribirgli, Turska), Vukan Savićević (Slovan Bratislav, Slovačka), Nebojša Kosović (Partizan, Srbija), Mirko Ivanić (BATE Borisov, Bjelorusija), Damir Kojašević (Vardar, Makedonija), Vladimir Jovović (Spartak Subotica, Srbija), Sead Hakšabanović (Halmstads, Švedska); napad: Stevan Jovetić (Sevilja, Španija), Fatos Bećiraj (Dinamo Moskva, Rusija), Stefan Mugoša (Karlsrue, Njemačka), Luka Đorđević (Zenit, Rusija) i Mirko Vučinić (Al Džazira, UAE).

Na spisku se nalaze igrači koji su bili dio reprezentacije i u prethodnom periodu, sa izuzetkom Hakšabanovića koji će prvi put biti sa nama. Gledali smo da, sa određenim izuzecima koji su neophodni, pozovemo igrače koji imaju značajnu minutažu u svojim klubovima i koji su u fizičkom i tehničkom tonusu na samom kraju sezone. Sve je podređeno rezultatu u duelu sa Jermenijom pa smo na taj način i pristupili sastavljanju spiska za ove dvije utakmice, rekao je selektor Tumbaković.

Komentarišući utakmicu sa Iranom iskusni stručnjak ističe da je taj meč zamišljen kao kontrola za izuzento važan duel koji „sokole“ očekuje 10. juna protiv Jermenije.

Utakmica sa Iranom zamišljena je kao kontrolna utakmica pred onu koja je nama najvažnija i koju ćemo odigrati nekoliko dana kasnije protiv Jermenije. Prihvatili smo da igramo tu utakmicu kod kuće, želimo da napravimo jedan test i na neki način skratimo održavanje tonusa igrača kroz svakodnevne treninga na način što ćemo imati priliku da odigramo jedan prijateljski meč. Dosta je razloga koji su nas opredijelili da dogovorimo odigravanje ove utakmice i vjerujem da će ona dobro doći svima nama, dodao je iskusni stručnjak.

Tumbaković ističe da je bilo neophodno organizovati nešto duži pripremni period pred ove dvije utakmice.

Izuzetno je dug period između završetka liga i obaveza igrača u klubovima i odigravanja kvalifikacionih utakmica. Gotovo tri sedmice su u pitanju i to bi bila ogromna pauza u održavanju takmičarskog tonusa igrača. Znamo da je igračimo teško ali smo se, pristupajući profesionalno, stručno i odgovorno kompletnoj problematici, odlučili se za duži prirpemni period nego što je to uobičajeno kako bi uradili sve što je u našoj moći da maksimalno spremni dočekamo duel sa Jermenijom, zaključio je selektor Tumbaković.

Reprezentacija Crne Gore prijateljsku utakmicu sa Iranom igra 4. juna na Gradskom stadionu u Podgorici sa početkom u 20:30 časova. Šest dana kasnije, 10. juna, na istom stadionu će u 20:45 časova početi šesti meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Jermenije. 

fscg.me