Radonjić saopštio spisak

0

Selektor mlade reprezentacije Crne Gore Mojaš Radonjić objavio je spisak igrača koji će nastupiti na memorijalnom turniru „Valeri Lobanovski“ u Kijevu i prijateljskoj utakmici sa selekcijom Gruzije u Podgorici.

Na spisku selektora Radonjića nalazi se 21 igrač – golmani: Matija Šarkić (Aston vila, Engleska), Marko Novović (Zeta); odbrana: Momčilo Rašo (Rabotnički, Makedonija), Andrija Vukčević (San Fernando, Španija), Emir Azemović (Benfika, Portugal), Miloš Drinčić (Iskra), Yanik Filipović (Verder, Njemačka), Dragan Grivić (Grbalj), Armin Pjetrović (Turu 1880, Njemačka), Đorđije Vukčević (Grbalj); vezni red: Miomir Đuričković (Šole, Francuska), Oliver Šarkić (Fafe, Portugal), Ilija Vukotić (Grbalj), Dejan Kotorac (Bokelj), Stefan Vukčević (Zeta), Stefan Lončar (Sutjeska); napad: Filip Kukuličić (Zeta), Boris Cmiljanić (Levante, Španija), Driton Camaj (Budućnost), Zoran Petrović (Mladost) i Mihailo Perović (Ujpešt, Mađarska).

„Sokoli“ će 6. juna u polufinalu memorijalnog turnira „Valeri Lobanovski“ omjeriti snage sa domaćinom, selekcijom Ukrajine. U zavisnosti od ishoda polufinala, izabranici Mojaša Radonjića će dva dana kasnije igrati finalni ili meč za treće mjesto, u kojem će za protvinika imati Finsku ili Sloveniju.

– Turnir u Ukrajini biće prava prilika za sve igrače da se dokažu, da pruže svoj maksimum u duelima sa izuzetno jakim protivnicima. Želimo da provjerimo sve pozvane igrače, svi će kroz utakmice u Kijevu, ali i duel sa Gruzijom u Podgorici, dobiti podjednaku šansu da pokažu koliko mogu u ovom trenuku. Raspored utakmica baraža za Telekom 1. CFL uticao je na spisak jer će zbog tih mečeva izostati nekoliko igrača koje smo planirali da provjerimo. Ipak, njihov izostanak otovrio je vrata nekim novim igračima i na njima je da uvjere stručni štab da mogu da se uklope na pravi način i podignu kvalitet igre tima. Ovo će nam biti posljednje provjere pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i želimo da iskoristimo ove utakmice na najbolji mogući način i pripremimo selekciju za obaveze koje nas očekuju u septembru, rekao je selektor Radonjić.

Iskusni stručnjak ističe da je u predstojećim mečevima cilj uigravanje ekipe i stvaranje modela igre za nastupe u kvalifikacijama.

– Žellimo da kroz ove mečeve definišemo ekipu, da vidimo koji su to igrači na koje možemo najozbiljnije računati u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo. Cilj nam je da kroz predstojeća tri susreta napravimo model igre koji ćemo pokušati da primijenimo u kvalifikacijama. Rezultat nije u prvom planu ali ćemo se potruditi da ishodi mečeva budu pozitivni, dodao je selektor mlade reprezentacije.

Utakmice na turniru „Valeri Lobanovski“ igraju se 6. i 8. juna, dok će se prjiateljska utakmica sa Gruzijom odigrati 12. juna na Gradskom stadionu u Podgorici.

fscg.me