Kažić: Cilj je dupla kruna

0

U subotu, 5. avgusta, startuje domaći šampionat. Protivnik Budućnosti u prvom kolu biće Iskra iz Danilovgrada, a povodom utakmice je na konferenciji za medije govorio šef stručnog štaba Dragan Kažić.

– Ambicije su nam iste, dupla kruna. Cilj je da odbranimo titulu šampiona države, a naravno i da jurišamo na Kup, koji je lakše osvojiti obzirom da do tog trofeja ima mnogo manje utakmica. Prirodno je da budemo ambiciozni pred početak prvenstva.

Trener Kažić govorio je o trenutnom stanju ekipe.

– Mnogo smo napredovali, ali ima još dosta prostora za poboljšanje. Došli su i novi fudbaleri kojima treba vrijeme da se adaptiraju i uigraju, dižemo formu vremenom i vjerujem da ćemo već sjutra protiv Iskre pokazati da smo na pravom putu.

Govoreći o sjutrašnjem protivniku, šef stručnog štaba podsjetio je na odličnu drugu polusezonu koju je imala Iskra, za razliku od Budućnosti.

– Iskra može biti najprijatnije iznenađenje šampionata. Iza njih je odlična polusezona, kada su osvojili najviše bodova. Ostali su bez dosta važnih igrača, ali su nadomjestili te odlaske dobrim prelaznim rokom. Njihov novi trener je angažovao fudbalere koji odgovaraju njegovom stilu igre, imaju igrače koji dobro napadaju sa boka i brze napadače, što im omogućava da igraju na kontre i polukontre. 

Kada je atmosfera u Budućnosti u pitanju, Kažić je rekao : 

– Aduti naše ekipe su dobra energija, dobra priprema i činjenica da možemo igrati dobro u kontinuitetu. To je najbitnije kada želite titulu, jer se trofeji osvajaju u “malim” utakmicama, a ne u derbijima. Derbi utakmice sa sobom nose iznenađenja, svaki je rezultat moguć i u tim utakmicama se neće rješavati pitanje šampiona.

Veliki nedostatak za fudbalere Budućnosti biće igranje pred praznim tribinama. Budućnost je, podsjetićemo, zbog incidenta na utakmici protekle sezone protiv Mladosti kažnjena sa šest mečeva bez publike. Jednu utakmicu je “odslužila”, ostaje još pet. Uz naravno šest utakmica u gostima bez prisustva Varvara.

– To nam je veliki nedostatak. Fudbal se igra zbog publike, naši navijači su pokazali da su nam od velike pomoći i biće teže bez njihove podrške.

Utakmica između Budućnost i Iskre igra se u subotu, 5. avgusta u 19 časova. Direktan TV prenos obezbijeđen je na kanalu Arena sport 1.