Tumba saopštio spisak

0

Na spisku selektora Tumbakovića za posljednja dva susreta u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, u kojima se „hrabri sokoli“ sastaju sa Danskom i Poljskom, nalaze se 24. igrača. 

Selektor „A“ reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković objavio je spisak igrača za posljednja dva meča u kvalfikacijama za Sjvetsko prvensto 2018. godine, u kojma će „hrabri sokoli“ za protivnike imati selekcije Danske i Poljske.

Na spisku selektora Tumbakvoića našla su se 24. igrača – golmani: Mladen Božović (Larisa, Grčka), Danijel Petković (Lorijen, Francuska), Milan Mijatović (Budućnost); odbrana: Stefan Savić (Atletiko Madrid, Španija), Marko Simić (Pahtakor, Uzbekistan), Nemanja Mijušković (Taraz, Kazahstan), Adam Marušić (Lacio, Italija), Žarko Tomašević (Ostende, Belgija), Filip Stojković (Crvena zvezda, Srbija), Emrah Klimenta (Sakramento, SAD), Elsad Zverotić (Sion, Švajcarska); vezni red: Nikola Vukčević (Braga, Portugal), Aleksandar Šćekić(Genčelbirigli, Turska); Vukan Savićević (Slovan Bratislava, Slovačka), Mirko Ivanić (BATE Borisov, Bjelorusija), Vladimir Jovović (Jablonec, Češka), Marko Janković (Partizan, Srbija), Marko Vešović (Rijeka, Hrvatska), Damir Kojašević (Vojvodina, Srbija), Sead Hakšabanović (Vest hem, Engleska); napad: Stevan Jovetić (Monako, Francuska), Fatos Bećiraj (Dinamo Moskva, Rusija), Stevan Jovetićgoša (Šerif, Moldavija) i Luka Đorđević (Arsenal Tula, Rusija).

Spisak nije pretrpio značajnije promjene u odnosu na prethodno okupljanje. Nedostaje Kosović zbog povrede, dok se u selekciju vraća Šćekića koji se oporavio od povrede koja ga je spriječila da prethodno okupljanje bude sa nama. Svi igrači su u takmičarskom ritmu, igrali su standardno tokom prethodnih mjesec dana. Izuzev Bećiraja, koji ima parne kartone, svi igrači imaju pravo nastupa na oba meča i nismo imali potrebu da pravimo dodatnu selekciju i pozivamo veći broj igrača, rekao je selektor Tumbaković.

Iskusni stručnjak kaže da će „sokoli“ u posljednja dva kvalifikaciona duela pokušati da se nametnu elementima koji su bili karakteristični za našu selekciju tokom ovog takmičarskog ciklusa. 

Na početku kvalifikacija imali smo cilj da što duže budemo u rezultatskom i takmičarskom tonusu. Na samom kraju imamo tu situaciju i kontrolu nad njom jer se sastajemo sa direktnim rivalom i ekipom koja je lider tokom kvalifikacija. Bićemo maksimalno koncentrisani i probaćemo da se nametnemo stvarima koje su bile karakteristične za nas na svim utakmicama do sada, dodao je iskusni stručnjak.

Tumbaković smatra da pritisak pred posljednja dva duela ne bi trebalo da bude veći u odnosu na onaj koji selekcija osjeća pred svaki meč kvalifikacijama.

Pritisak postoji kod svake utakmice u kvalifikacijama, na to smo se već navikli i nema razloga da pritisak bude veći uoči ova dva duela. Ne može pritisak biti samo na jednoj strani… Imamo dva protivnika i sigurno da je pritisak prisutan i kod njih. Osim što imaju takmičarski karakter ove utakmice su i „psihološke“ i mi ćemo se naravno potruditi da se na najbolji način pripremimo i na psihološkom planu, zaključio je selektor „hrabrih sokola“.

Reprezentacija Crne Gore pripreme za mečeve sa Danskom i Poljskom počinje u nedjelju, 1. oktobra u 18:00 časova. „Hrabri sokoli“ odmjeriće snage sa Danskom na Gradskom stadionu u Podgorici od 20:45 časova, dok će tri dana kasnije gostovati selekciji Poljske na Narodnom stadionu u Varšavi.