Rakojević pred Budućnost: Pobjedu ne mogu da obećam

0

Mala pauza, taman da ljubitelji fudbala dođu do daha, pa slijede nova uzbuđenja, sa Danskom i Poljskom, prekratiće 9. kolo domaćeg šampionata a u centru pažnje je veliki derbi, okršaj Sutjeske i Budućnosti koji se igra u neđelju sa početkom u 15 časova. Domaćin je Sutjeska.

Podśćanja radi, Sutjeska je na početku sezone u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope poražena od Levskog u Sofiji sa 3:1. Od tog meča pa do danas, Nikšićani nisu ośetili gorčinu poraza. Prvi su na tabeli sa bodom više u odnosu na Budućnost, izborili su plasman među osam najboljih u Kupu.

Kada čujem riječ euforija i titula, naježim se počeo je priču za Sport Klub Nikola Rakojević i nastavio:

Što se mene tiče i mojih igrača sezone je tek počela. Duel koji slijedi je veliki derbi i njiime će biti završen prvi od četiri kruga takmičenja koliko nas očekuje u tekućoj sezoni. Za nas je Budućnost još jedno u nizu finala koje treba da odigramo do kraja sezone. Za sada sve ide po planu, jer se držimo dogovor, a dogovor glasi da je svaka utakmica finale bez obzira na ime rivala.

Na pitanje šta bi moglo da bude presudno u duelu sa aktuelnim šampionom, Rakojević je rekao:

Kao i uvijek kada je derbi u pitanju, nijanse. Ne očekujem lijep meč za oko. Očekujem veliku bobru na sredini terena i tu treba tražiti odgovor na pitanje ko će stići do pobjede. Ekipa koja dobije bitku na sredini bliža je cilju. Pored toga, kao i mnogo puta do sada, derbi mečeve može da riješi jedan potez, jedna solo partitura, trenutna nadahnutost pojedinca. Uz pomoć navijača vjerujem da ćemo sačuvati oreol nepobjedivosti. Pobjedu ne mogu da obećam. Ali mogu da obećam da ćemo se boriti do poslednjih atoma snage da stignemo do nje naglasio je Rakojević.

DEVETO KOLO: Iskra – Dečić, Kom – Petrovac, Mladost – Grbalj, ZetaRudar, Sutjeska – Budućnost.

TABELA: Sutjeska 18, Budućnost 17, Zeta 14, Grbalj 10, Rudar 9, Mladost 9, Iskra 9, Kom 7, Petrovac 7, Dečić 7.

sportklub.rs