IN MEMORIAM: Vaso Vujović

0

Istaknuti crnogorski fudbalski radnik Vaso Vujović preminuo je juče na Cetinju u 70. godini.

Vujović je rođen 1947. godine na Cetinju i prve fudbalske korake napravio je u FK „Lovćen“. Boje kluba iz rodnog grada branio je punih 15 sezona, tokom kojih je odigrao preko 500 utakmica. Neizbrisiv trag koji je ostavio u Lovćenu nagrađen je od stane navijača cetinjskog kluba koji su su Vujovića izabrali u idealnu postavu kluba sa Obilića poljane svih vremena.

Po završetku igračke karijere Vujović se posvetio sudijskom pozivu, koji je veoma uspješno obavljao od 1979. do 1995. godine. Rođeni Cetinjanin imao je čast da dijeli pravdu na mečevima Prve lige SFR Jugoslavije, da bi 1986. godine postao prvi Crnogorac na FIFA listi sudija. Kao internacionalni sudija Vujović je vodio deset utakmica.

Nakon uspješne sudijske karijere Vujović se posvetio radu u sudijskim organizacijama ali i obavljanju administrativno-rukovodećih poslova u FK „Lovćen“. Dugogodišnji rad u klubu krunisao je 2014. godine kada su Cetinjani osvojili naslov najboljeg u Kupu Crne Gore.

Vaso Vujović je bio predsjednik Sudijske komisije Fudbalskog saveza Crne Gore, dok je od 2013. do 2017. godine bio član Izvršnog odbora FSCG. Iskustvom, znanjem i savjetima dao je nemjerljiv doprinos radu našeg saveza.

Sahrana će biti obavljena u utorak na Cetinju, na Novom groblju, u 15 časova.