Evo šta je cilj Crne Gore u narednim kvalifikacijama

0

Ljubiša Tumbaković produžio je ugovor sa Fudbalskim savezom Crne Gore.

Iskusni stručnjak predvodiće sokolove do 2021. godine.

U razgovoru za Sport klub Tumbaković je istakao da je nastavak saradnje sa FS Crne Gore logičan sled događaja i da je sporazum postignut na obostrano zadovoljstvo.

– Nastavak saradnje je logična posljedica svega što smo uradili i zajedno proživjeli u protekle dvije godine. Meni je bilo lijepo u Crnoj Gori, uživao sam u poslu, zadovoljni su bili čelnici Saveza, zadovoljni igrači i navijači. Na obostrano zadovoljstvo smo nastavili saradnju i sada se okrećemo novim obavezama, rekao je Tumbaković za Sport Klub.

Crna Gora je igrala dobro u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ali je na kraju završila kao trećeplasirana u grupi E, iza Poljske i Danske. Tumbaković je naglasio da je naredni cilj plasman na šampionat Evrope 2020. godine.

– Primarni cilj je naravno plasman na Evropsko prvenstvo. Tokom Mundijala smo radili dva posla istovremeno. Stvarali smo tim i jurili rezultat. Meni je žao što nijesmo uspjeli da stignemo do Svjetskog prvenstva jer mislim da smo mogli. Tačno je da smo bili mladi, da je nedostajalo iskustva i sreće, ali mogli smo. Sada, svi zajedno imamo priliku za popravni i ja vjerujem da ćemo je iskoristiti i da ćemo postati prva generacija koja je izborila plasman na veliko takmičenje za Crnu Goru, dodao je nekadašnji trener Partizana.

Izvor: sportskacentrala.com