Roma dobija veliko pojačanje

0

Alžirac Rijad Marez, najbolji igrač Premijer lige pre dvije godine, može u januarskom prelaznom roku da promijeni sredinu, ako za njega stigne odgovarajuća ponuda.

Po pisanju ”Frans Fudbala”, čelnici Lestera pristali su da prodaju jednog od svojih najboljih igrača, koji u poslednje vrijeme igra u sjajnoj formi, poput one kada su ”lisice” postale šampioni Premijer lige, što je ocijenjeno kao najveće čudo u istoriji fudbala.

Za Alžirca je ovog ljeta bila zainteresovana Roma, koja je nudila 40 miliona evra, ali je Lester tražio deset više. Rimljani nisu pristali na ”ucjenu”, pa je na Olimpiko stigao Defrel iz Sasuola.

Francuz nije ispunio očekivanja, a i stalno kuburi sa povredama, pa je interesovanje ”vučice” za Mareza obnovljeno. Posao Rimljanima mogli bi da pokvare Arsenal i Napoli koji takođe žele alžirskog čarobnjaka s loptom.

Marez sljedećeg mjeseca puni 27 godina, a ove sezone je bio osam puta strijelac, uz isto toliko asistencija, na 24 utakmice. Njegova prednost je što u nastavku sezone može da nastupa i u Ligi šampiona i u Ligi Evrope, što nije zanemarljiva činjenica.

sportskacentrala.com