Crnogorac će biti veliko pojačanje Partizana u nastavku sezone

0

Dok Ivica Iliev i saradnici pokušavaju da raspetljaju čvor oko Evertona i nađu odgovarajuća pojačanja u zimskom prelaznom roku, jedan fudbaler iz sjenke bi mogao da osnaži tim Partizana.

Nebojša Kosović se uspešno oporavlja od povrede ukrštenih ligamenata koljena i operacije koja je potom uslijedila. Crnogorski reprezentativac je već četiri mjeseca na spisku povrijeđenih, a očekuje da bi mu prvi proljećni dani mogli doneti povratak u takmičarski ritam.

– Divan je osjećaj vratiti se na teren i ponovo biti sa mojim saigračima. Iskreno, mnogo sam se uželio fudbala i jedva čekam da upišem prve minute, rekao je Kosović za zvaničan sajt Partizana.

Priključio si se ekipi na treninzima, koliko si spreman u ovom trenutku?

– Tačno je prošlo 4 mjeseca, krenuo sam da radim sa ekipom normalno sve stvari osim igranja na dva gola. Fali mi još malo da se oslobodim straha da bih mogao da krenem sa igrom. Ali sve je to normalan proces i siguran sam da će i to brzo doći.

Često smo te viđali i u 7 časova ujutru kako voziš bicikl u vodi pod budnim okom najboljeg stručnjaka za oporavke Andre Milutinovića.

– Sa Androm je stvarno savršeno raditi i ujedno velika privilegija, ali i veoma naporno. Svi su mi rekli da posle njega izlaziš iz povrede duplo jači i stvarno se osećam jako dobro. Prva dva mjeseca sam bukvalno provodio po cio dan kod njega, a sada smo ušli u tu završnu fazu i hvala mu mnogo što mi je pomogao.

Kada te možemo očekivati na terenu u Humskoj?

– Spremaću se za utakmicu sa Viktorijom Plzen kao da treba da igram, ali idem polako, neću žuriti. Početak marta bi trebalo da bude to to.

Kako si se osećao kada si posle povrede i pauze prvi put izašao na teren?

– Kada sam izašao prvi put na teren bio sam kao malo dijete. Šutirao sam loptu dva sata u gol! Zaista sam se mnogo uželio.

Kažu, ide Evi, vraća se Kića?!

– Sigurno da će nam faliti Evi i njegova borbenost i igra na terenu, ali svi igrači u Partizanu moraju da budu na pravom nivou u svakom trenutku ko god da dolazi ili odlazi. Tako ću i ja kada budem na terenu dati sve od sebe da pomognem Partizanu. Šef Đukić traži da igramo brz i tečan fudbal sa visokim ritmom i svaki igrač mora biti spreman na to, zaključio je Kosović.

sportskacentrala.com