Bajković ima novi posao

0

Nekadašnji golman Crvene zvezde, Boban Bajković, nedavno je postao jedan od trenera golmana u omladinskoj ekipi crveno-belih.

Bajković se oseća odlično na ovom poslu, a kako je sam rekao nedostaje mu samo iskustvo, sve ostalo mu je poznato.

– Od četrnaeste godine sam u Zvezdi i ovo mi nije ništa novo i strano. Cio život sam se u ovom klubu osjećao lijepo, tako je i sada. Jedino što je novo je posao, ali i to mi je sve poznato. Ono što sam ja radio kroz karijeru radim i sad sa ovim momcima. Naravno, potrebno mi je iskustvo, opet počinjem od nule, kao i kad sam ovdje dolazio kao talentovano dijete. Ali puno mi je srce i presrećan sam što sam ovdje i u ovoj ulozi. Sa familijom sam u Beogradu, radim u klubu koji volim i šta mogu više da tražim, izjavio je Bajković za klupski sajt.

Oduševljen je uslovima koje je zatekao u Omladinskoj školi.

– Ja sam oduševljen. Ovako nije bilo kad sam ja bio klinac. Vidi se da se ulaže u omladinski pogon, nisam mogao da vjerujem da su tereni i sve što ih prati ovako napravljeni. Sjećam se kako je sve ovo izgledalo kad sam odlazio iz Zvezde za Belgiju, prepuno rupa i nemoguće za igru. Ali sada je sve savršeno, kako ovdje ali tako i tamo gdje trenira prvi tim. Upoznao sam se sa Omladinskom školom i odmah sam vidio da smo u svim generacijama završili kao prvi na kraju jesenjeg dijela prvenstva. Tako i mora da bude. Zvezda je u Srbiji uvijek broj jedan, od prvog tima pa do onih najmlađih, dodao je sjajni golman.

Jedan od prvih koji mu je čestitao na novom poslu je Robert Prosinečki.

– Dok smo bili u Zvezdi, Robi i ja smo imali taj običaj da rano ujutru prije treninga idemo na kafu, a zatim smo to nastavili i u Azerbejdžanu. I danas se držim tog ritma, samo što sada imam i obavezu da vodim dijete u vrtić. Nikad nisam spavao puno, meni je 5 sati sna idealna mjera. Prosinečki mi je prvi čestitao na novom poslu i svakodnevno se čujemo. Trenutno je u SAD gdje ga čekaju prijateljske utakmice, a rekao mi je da mu je mnogo drago zbog mene. Ko zna, možda nekad ponovo budemo sarađivali, a ovoga puta kao dva trenera. Ali sada gledam samo na Zvezdu gdje se osjećam presrećno, pojasnio je Bajković.