Tragikomičan autogol Ranokije u Đenovi, Roma u seriji, Kjevo prekinuo dugi post

0

Poraz Intera, treća uzastopna pobjeda Rome i trijumf Kjeva, nakon deset utakmica bez pobjede, kratak su siže  događanja u seriji A.

“Vučica” je gostovala u Udinama, a do pobjede je stigla u drugom poluvremenu, zahvaljujući sve boljem mladom Turčinu Džengizu Underu koji je postigao prvi gol u 70. minutu sjajnim udarcem sa 20 metara. Momak koji je ljetos stigao iz Bašakšehira bio je jedini strijelac u Veroni za tri boda, a u prošlom kolu je dva puta tresao mrežu Beneventa. Konačan rezultat postavio je Perota u posljednjem minutu, na asistenciju Najngolana. Roma je iskoristila kiks Intera i popela se na treću poziciju. Danas u timu nije bilo Aleksandra Kolarova, koga je Di Frančesko ostavio na klupi.

Prošle neđelje je Inter pobijedio Bolonju i prekinuo crnu seriju bez trijumfa. Činilo se da su nero-azuri prebrodili krizu, ali je uslijedilo grubo prizemljenje u Đenovi. Domaćin je na svom Renato Dal’Ari slavio sa 2:0 i upisao treću pobjedu u nizu. Prvi gol je bio više nego bizaran. Ubačena je lopta u peterac gostiju, Škrinjar je želio da je ispuca u polje, ali je pogodio iznenađenog Ranokiju u koljeno i Handanović nije imao šanse da reaguje. Sve se to dogodilo u posljednjem minutu prvog dijela.

Ništa bolje za ekipu iz Milana nije bilo ni u nastavku. Makedonski veteran Goran Pandev postigao je gol u 59. minutu i tako trasirao put svom timu do pobjede. Svi napori gostiju, da dođu bar do počasnog gola, nisu dali rezultata. Naš Darko Lazović ušao je u igru u 80. minutu u ekipi Đenove.

Udineze – Roma 0:2 (0:0)
Under 70’, Peroti 90’

Kjevo – Kaljari 2:1 (0:0)
Đakerini 74’, Ingleze 76’ – Pavoleti 82’

Đenova – Inter 2:0 (1:0)
Ranokija 45′(ag), Pandev 59’

Neđelja, 18.02.
12.30 Torino – Juventus
15.00 Benevento – Krotone
15.00 Bolonja – Sasuolo
15.00 Napoli – SPAL
18.00 Atalanta – Fiorentina
20.45 Milan – Sampdorija

Poneđeljak, 19.02.
20.45 Lacio – Verona