Dibala za veliko slavlje Juventusa!

0

Razočaravajući derbi na rimskom ”Olimpiku” odigrali su Lacio i Juventus.

Ekipe koje su u toku neđelje igrale utakmice polufinala Kupa djelovale su umorno, a Rimljani i razočarano posle eliminacije od Milana zbog slabijeg izvođenja jedanaesteraca. I kada se očekivao posljednji zvižduk sudije Luke Bantija, uslijedio je trenutak magije Paola Dibale, koji je postigao gol za tri boda u 93. minutu.

Derbi je počeo žestokom borbom na sredini terena, a prvu ozbiljnu šansu imao je Mario Mandžukić u 10. minutu, odlično je skočio i tukao glavom, međutim, lopta je prošla pored stative. Na dugoj strani, na sličan način se oprobao  Sergej Milinković-Savić. Na centaršut sa desne strane srpski reprezentativac je skočio i glavom poslao loptu nisko, ali se Bufon nije dao iznenaditi. Mreža domaćih se zatresla u 30. minutu, učinio je to Džordan Lukaku, ubacivši glavom loptu u sopstevnu mrežu, Luka Banti je ipak dosudio prekršaj Mandžukića. Jednu šansu imao je i Ćiro Imobile, ali je Bufon još jednom opravdao sve epitete koji su ga krasili tokom duge karijere.

U drugom poluvremenu šansi gotovo da i nije bilo. Ekipe nisu željele rizik, a jedini pokušaj imao je Dibala kada je sa lijeve strane ušao u šesnaesterac, dobro šutirao, ali je izblokiran. Izostanak Gonzala Iguaina itekako se ośetio u špicu napada ”stare dame”, dok je Inzagi u finišu iz igre povukao najisturenijeg, Ćira Imobilea.

Juventus je do desete uzastopne pobjede u Seriji A stigao u posljednjim trenucima, golom Dibale na isteku 93. minuta. Ušao je u kazneni prostor, izdržao duel sa jednim defanzivcem domaćih i u padu poslao loptu iza leđa Strakoše za nove bodove ”stare dame”, možda vrijedne i titule. Sergej MIlinković-Savić igrao je svih 90 minuta, dosta se trudio i uglavnom je dobijao duele na sredini terena.

Juventus sada ima bod manje od Napolija koji kasnije igra sa Romom, ali i torinski tim ima zaostalu utakmicu protiv Atalante. Lacio je i dalje treći, sa 52 boda, međutim, eventualnim pobjedama, mogli bi da ga prestignu Inter i Roma.