Sumnjiv meč u Maksimiru, Hajduk izvukao golman

0

Uzbudljivo je danas bilo u Zagrebu i Splitu, na utakmicama 25. kola hrvatske fudbalske lige.

Zagrepčani su u srijedu doživjeli ubjedljiv poraz od aktuelnog šampiona Rijeke na Rujevici u odloženoj utakmici, a danas su pretrpjeli još teži udarac, jer ih je na Maksimiru deklasirala ekipa Lokomotive iz Zagreba, inače njihova filijala.

Bila je to prva pobjeda ”lokosa” nad ”starijim bratom” u istoriji, a rezultat je više nego ubjedljiv, 4:1 za goste. Posle poraza klupu Dinama napustio je trener Mario Cvitanović. Odluku o ostavci 42-godišnji trener saopštio je igračima u svlačionici, a zatim novinarima na konferenciji za medije.

– Situacija je takva kakva jeste i moja je odgovornost za sve što se dešava u timu. Obaveza mi nalaže da uradim ono što sam rekao kad sam dolazio na klupu Dinama, a to je da su mi čast i obraz na prvom mjestu. Moja moralna obaveza je da podnesem ostavku i ta odluka je neopoziva, izjavio je Cvitanović, dok se po društvenim mrežama širi priča da su Dinamo i Lokomotiva, još jednom, dogovorili rezultat zbog kladionica.

Cvitanović je na kormilo višestrukog šampiona Hrvatske došao na samom početku sezone, kada je naslijedio Bugaria Ivajla Peteva.

Drugi slavni hrvatski tim, Hajduk iz Splita, prošao je kroz pravu golgotu do pobjede nad Istrom na svom Poljudu. Vodili su Splićani sa 1:0, gosti su preokrenuli na 2:1, a u sudijsku nadoknadu ušlo se sa 2:2. Tada je u kazneni prostor Istre otišao i golman Letica, koji je nakon duge akcije u 95. minutu, postigao lijep gol glavom za pobjedu domaćina i dolazak na samo šest bodova zaostatka za liderom Dinamom.