Vermezović: Ne zanima me u kakvom je stanju teren u Tuzima

0

U srijedu je na programu 24. kolo Telekom 1. CFL u okviru kojeg će fudbaleri Budućnosti gostovati u Tuzima ekipi Dečića.

Pred novinarima su govorili šef stručnog štaba Vladimir Vermezović i fudbaler Blažo Igumanović, a pripadnike sedme sile je prije svega zanimalo stanje ekipe i atmosfera poslije četiri utakmice proljećnog dijela bez pobjede.

Ekipa na treninzima radi odlično… Međutim kako dođe utakmica, potpuno je druga priča. Definitivno je problem psihološke prirode, ne znam da li se uvuče neki strah od greške ili lošeg rezultata, ali smatram da će prvom pobjedom to doći na svoje i da će biti potpuno drugačije. Bez obzira na sve priče i dobacivanja, niko više od ovih momaka i stručnog štaba ne želi pobjedu. Ulazimo u seriju, uslovno rečeno, lakših utakmica, ali to je samo na papiru zbog pozicija na tabeli. U ovoj ligi svako svakoga može da pobijedi i neće nam biti nimalo lako. Nisam očekivao ovoliko izjednačenu ligu, ali sam očekivao da svi protiv Budućnosti igraju i više od svojih mogućnosti da bi dokazali da im je mjesto u ovom klubu, a ne nama koji smo trenutno ovdje. To mora da nam bude samo dodatni motiv i da momci nastave da rade kao do sad. – rekao je Vermezović.

Dečić je na začelju tabele, a zbog loših vremenskih uslova očekuje se da teren u Tuzima bude u teškom stanju.

Ne znam u kakvom će stanju biti teren, ali to ne treba da nas zanima, kako nama tako i njima. Gledao sam njihovu utakmicu protiv Petrovca, vidi se da su agresivni, u prvom poluvremenu su i promašili nekoliko prilika. Moramo odgovoriti još većom agresivnošću, jer ako to ne uradimo bićemo u problemu. Sjutrašnja utakmica nam je usko povezana sa utakmicom u subotu protiv Petrovca, kako bi kroz eventualnu seriju pobjeda u što boljoj formi dočekali polufinale Kupa.

Novinare je zanimalo i kakve su reakcije u ekipi nakon zvižduka sa tribina poslije utakmice sa Rudarom.

Nisam iznenađen reakcijama javnosti i publike. Ovo je čudno vrijeme, ljudi su puni bijesa i frustracije, normalno je da to ispoljavaju na stadionu. Ne obraćam pažnju na to, znam da fudbaleri rade odličan posao i da mi iz stručnog štaba zajedno s njima dajemo svoj maksimum. Ne možemo se svidjeti svima, to je Sizifov posao, uvijek će biti kritičara, nebitno iz kojeg razloga. Ako fudbaleri ne mogu da podnesu kritiku, onda ne treba da slušaju ni kada ih neko hvali.

Ulaskom Dušana Bakića, ekipa je protiv Rudara djelovala organizovanije, napadi pred golom Pljevljaka su bili učestaliji, a 19-godišnji Bakić pokazao da se na njega može računati.

Bakić je vrlo interesantan igrač, na pripremama je pokazao da na njega mora najozbiljnije da se računa. Ne možemo od njega očekivati da rješava utakmice, ali i za njega kao i za ostale mlade igrače moramo biti strpljivi. Oni igraju za svoje selekcije u omladinskim ligama, nastupaju i za naš B tim, tako da sa utakmicama stiču neophodno iskustvo. Treba reći da je u odsustvu Mirkovića poziciju zadnjeg veznog fudbalera pokrivao Banović kojem je prirodna pozicija štoper i odlično ispunio sve zadatke koje je pred njega postavio stručni štab.

Lijevi bek Blažo Igumanović očekuje da će se dobar rad na treninzima isplatiti sjutra u Tuzima.

Uz dužno poštovanje protivnika, nadam se da će nam se sjutra vratiti dobar i pošten rad na treninzima. Ako odigramo kao u drugom dijelu protiv Rudara, neće biti problema, iako znamo da je i njima jako bitna utakmica zbog opstanka. Međutim, koliko njima „gori pod nogama“, toliko i nama treba ta pobjeda.

Utakmica protiv Dečića igra se u srijedu od 15 časova, a glavni sudija biće Radoje Pajović iz Podgorice.

izvor: fk-buducnost.me