Zahovič ostaje bez posla zbog ispada na konferenciji za novinare

0

Jedan od najuspješnijih sportskih direktora sa prostora bivše Jugoslavije, Zlatko Zahovič, mogao bi da ostane bez posla zbog incidenta na konferenciji za novinare.

Posle poraza Maribora od Krškog, pred predstavnicima medija se umjesto trenera Darka Milaniča našao sportski direktor Zlatko Zahovič. Poznat po “kratkom fitilju”, Zahovič je neprimjereno reagovao na pitanje novinara Dejana Mitrovića o broju gledalaca na stadionu.

– Ti samo hoćeš da provociraš. Čekaj malo, sine. Koliko ti je godina? Nedavno si imao porodičnu tragediju, mislio sam da će ona da te nauči nečemu, ali ja bih rekao da nisi ništa naučio
, rekao je Zahovič novinaru kome je nedavno tragično preminuo otac.

Ispad sportskog direktora Maribora je naišao na osudu javnosti, Udruženja novinara Slovenije, ali i čelnika kluba. Klub iz Ljudskog vrta je u ponedjeljak uveče objavio da je Zahovič suspendovan i da će narednih dana biti donijeta konačna odluka o njegovog statusu.

I Fudbalski savez Slovenije je pokrenuo disciplinski postupak protiv sportskog direktora Maribora.

Zlatko Zahovič, nekadašnji reprezentativac Slovenije i fudbaler Partizana, Valensije, Porta, Olimpijakosa, Benfike… već 11 godina obavlja funkciju sportskog direktora Maribora. U tom periodu klub je sedam puta bio prvak Slovenije, četiri puta je osvojio nacionalni kup, dva puta igrao u Ligi šampiona i tri puta u Ligi Evrope.