Sokoli se spremaju za Tursku

0

Fudbaleri Crne Gore odradili su prvi trening po povratku sa Kipra.

Nakon remija bez golova, asistent u stručnom štabu Aleksandar Janković u razgovoru sa medijima uoči treninga govorio je o značaju ove, ali i narednih prijateljskih utakmica.

Na početku smo novog ciklusa i gledamo da ove četiri utakmice iskoristimo u cilju još jedne provjere svega onoga što smo imali u prethodne dvije godine. Provjere individualnih karakteristika igrača, stanja u kojem se nalaze, nekih detalja iz igre i to smo na Kipru i uspjeli. Mnogo toga smo vidjeli, a svaka utakmica daje i dobre i loše stvari. Utakmica nam je značila kao prva u ciklusu od četiri utakmice, ne bih ulazio u detalje, ali potvrdile su se stvari koje smo i u prethodnom periodu znali, rekao je jedan od pomoćnika Ljubiše Tumbakovića.

Slijedi duel protiv Turske, respektabilne evropske reprezentacije.

Volim da kažem da nijedna ekipa protiv Crne Gore ne može lako da igra, tako će biti i sa Turskom. Očekujem nastavak onog što smo počeli na Kipru, tako će biti i u naredne dvije provjere. Gledaćemo da svi igrači dobiju šansu, a što se rezultata tiče, ne očekujem ništa posebno, dodao je Janković.

Na brifingu sa novinarima bio je i Marko Vešović, koji je na gostovanju Kipru igrao posljednjih petnaestak minuta.

Može se reći da je remi na Kipru pozitivan rezultat, bila je takva utakmica da je najbitnije da se niko ozbiljnije nije povrijedio. U svakom slučaju, utakmica je poslužila selektoru da vidi neke nove igrače na terenu, neke nove situacije, da se nešto proba. To sada sve ostaje iza nas, okrećemo se Turskoj, još jednoj prijateljskoj utakmici koja nas očekuje u nizu. Trudićemo se da što bolje pripremimo i uigramo i neke stvari da poboljšamo, a onda kroz dva meča koja nas čekaju u maju i junu još bolje se spremimo za ono što nas očekuje u narednom ciklusu, istakao je Vešović.

Naredni trening ,,sokoli“ će odraditi u nedjelju u 17 časova, pola sata počeće brifing za predstavnike medija.