KATASTROFA! Pogledajte svlačionice crnogorskog kluba

0

Ne očekujemo evropske uslove, posebno ne u tamo nekom beton takmičenju, Trećoj ligi Sjeverne regije, ali ono sa čime se srijeću i domaći i gostujući igrači na terenu kod nekadašnjeg Vunka u Bijelom Polju je, blago rečeno, katastrofa!

Slike koje su preplavile društvene mreže nakon meča između bjelopoljskog Borca i FK Pljevlja u okviru 13. kola prvenstva Sjeverne regije (1:1 je bio rezultat ako koga zanima) zaista treba da razdrmaju i probude sve nadležne institucije.

Po strani to što je teren u očajnom stanju, vode nema, a vidjeli ste kakve su svlačionice. Izvor zaraze, a ne igra samo Borac tu, već mnogi klubovi sa prostora bjelopoljske opštine”, kaže za Dnevne novine Saša Drobnjak, direktor FK Pljevlja.

Istina je da se fudbal igra na terenu (kakav god da je), ali ovakvo stanje oronulih svlačionica jednog stadiona na kojem svakodnevno trenira više stotina djece iz više klubova (u suštini imena klubova su ovom trenutku najmenje bitna), pali crveni alarm. Ne samo u Bijelom Polju i na sjeveru naše zemlje, već u cijeloj Crnoj Gori.

Taj stadion je sada privatno vlasništvo i pitanje je da li će vlasnik već narednog vikenda dozvoliti uopšte da se tu igraju mečevi” objašnjava nam Ranko Stijović, sekretar Sjeverne regije Crne Gore.

 

Pa zar nije bolje da se ne igraju, nego da ekipe, prije svega djeca, borave u ovakvim prostorijama bez vode, među smećem, na izvorima zaraze…?

Ta prostorija se godinama unazad uopšte ne koristi kao svlačionica. Vjerovatno su noć uoči utakmice obijena vrata, a Pljevljaci su to iskoristili da slikaju. Ono što je takođe činjenica je da vode nema, kao i da su prostorije dotrajale, ali to nije posao za nas već za opštinske organe”, ističe Stijović.

A da su organi Opštine Bijelo Polje u ovom trenutku nemoćni da reaguju, jasno je nakon saopštenja FK Borac, čiji dio prenosimo.

Stanje u svlačionicama dotrajalog stadiona Vunko je katastrofalno, u njima nema vode, struje, a zidovi su oronuli i devastirani. U neformalnim razgovorima sa čelnicima opštine Bijelo Polje, saznali smo da je u toku privatizacija imovine bivšeg Vunarskog kombinata, pa Opština nema pravo intervencije na samom terenu i svlačionicama. Vjerujemo da će skorom izgradnjom terena sa sintetičkom podlogom ovaj problem biti dugotrajno riješen”, navodi se u saopštenju bjelopoljskog Borca, kluba osnovanog 2015. godine.

Neko mora da reaguje. Hitno. Opština, FSCG, Ministarstvo sporta? Neko mora! Zbog djece koja tu treniraju. Jer ovakve stvari ne mogu da se tolerišu.

Izvor: dnevne novine