ŠOK! Salcburg izbacio Lacio!

0

Fudbaleri Atletiko Madrida, Arsenala, Salcburga i Marseja plasirali su se u polufinale Lige Evrope.

foto: FC Red Bull Salzburg

Spektakl iz revanša četvrtfinala Lige šampiona prenio se i u Ligu Evrope. Fenomenalni mečevi, dosta golova i more uzbuđenja.

Salcburg je izbacio Lacio pošto je u revanšu slavio 4:1. Rimljani su nakon pobjede od 4:2 iz prvog meča, poveli u 55. minutu revanša preko Imobilea, međutim to im nije bilo dovoljno. Bukvalno 30 sekundi trebalo je Salcburgu da poravna.

Odluka je pala za četiri minuta od 72. do 76. Tri gola su dali domaći za ta četiri minuta pa su prošli dalje. Dabur, Hajdara, Hvang i Lejner bili su strijelci za pobjedu austrijskog tima.

Iznenađenje nije dozvolio Atletiko Madrid iako je izgubio. Sporting je slavio 1:0 protiv Savića (igrao cijeli meč) i drugova, a Montero je bio strijelac jedinog pogotka. Ipak kolčonerosi su prošli dalje jer su prvi meč dobili 2:0.

Arsenal je izvukao 2:2 na gostovanju CSKA u Moskvi iako je gubio 2:0. Šalov i Nababkin zabrinuli su Vengera, međutim Velbek je nakon fenomenalnog duplog pasa sa Elnenijem umirio domaće, da bi Ramzi u finišu postigao gol sjajnim lobom za 2:2.

Najviše golova palo je u Marseju, na kraju su domaći prošli pošto su sa 5:2 pobijedili Lajpcig. Njemci su prvi meč dobili 1:0 i poveli već u drugom minutu revanša preko Bruma, ali su ispali.

Marsej je autogolom Ilsankera, te pogotkom Sara već u devetom minutu preokrenuo. Tovin je donio željena dva gola prednosti u 38. minutu. Red bul se vratio pošto je golo Ogustina opet bio tim koji prolazi. Ipak sjajan pogodak Pajea donio je Marseju 4:2.

U finišu inicijativa gostiju iz Lajpciga, nekoliko zanimljivih pokušaja i velika šansa preko Poulsena. U posljednjim trenucima je i golman krenuo naprijed, a Sakai je dao gol na praznu mrežu za 5:2.

CDM.ME