Terzić: Lista potencijalnih pojačanja broji 10 do 12 igrača

0

Crvena zvezda je na pragu osvajanja šampionske titule u Srbiji. Crveno-bijeli imaju devet bodova prednosti u odnosu na Partizan šest kola prije kraja prvenstva.

Uprava kluba iz Ljutice Boigdana uveliko sprema ljetnji prelazni rok i želi da stvori tim kadar da se se bori za plasman u Ligu šampiona. Generalni direktor Zvezdan Terzić je u razgovoru za Blicsport istakao da postoji spisak želja i da će se prevashodno orjentisati da realizuje transfere srpskih igrača iz inostranstva.

– Lista potencijalnih pojačanja broji 10 do 12 fudbalera. Inače, sigurno nećemo tražiti fudbalere iz Superlige. Ne postoji igrač u domaćem šampionatu koji u ovom momentu može da zadovolji zahtjeve Crvene zvezde. Doduše, imamo dva fudbalera iz našeg prvenstva koja su na spisku želja, ali oni bi bili dovedeni prevashodno kako bi proširili konkurenciju. Prioritet je da dovedemo srpske igrače. One koji su prošli sve reprezentativne selekcije, igrali našu ligu, potom osjetili kako je u inostranstvu. Tom idejom, uostalom, vodili smo se i kada smo dovodili Borjana, Stojkovića, Rodića, Savića, Pešića, rekao je Terzić za Blicsport.

Terzić je naglasio da nijedan igrač neće otići iz Zvezde prije kraja kvalifikacija za Ligu šampiona, kao i da supertalentovani Nemanja Radonjić nije na prodaju.

– Nijedan igrač Crvene zvezde nije na prodaju dok se ne završe kvalifikacije za Ligu šampiona. Ujedno, ne možemo tada da dovodimo pojačanja. Dakle, moramo angažovati veći broj onih sa liste želja. Siguran sam da ćemo jači da uđemo u predstojeće kvalifikacije. Neka bude svima jasno – Radonjić nije na prodaju. Imali smo ponudu bundesligaša tešku šest miliona evra i odbili smo je. On je igrač koji pravi ozbiljnu razliku. Drugačiji je od svih ostalih s tom svojom lucidnošću i brzinom. Iskreno se nadam da će se Radonjić naći na spisku putnika za Svjetsko prvenstvo, dodao je generalni direktor Zvezde.