Grizman zaledio London, Velodrom progutao Salcburg

0

Uzbudljiv meč viđeli su navijači na Emirejtsu, ali i širom svijeta. Važan detalj dogodio se već u 10. minutu kada su Madriđani ostali sa igračem manje, pošto je francuski sudijaTurpan zbog dva žuta kartona isključio Hrvata Vrsaljka. Fudbaler Atletika požutio je zbog dva starta u 3. i 10. minutu, pa su više od 80 minuta domaći imali brojčanu nadmoć. Između ta dva kartona, dvije dobre prilike imao je Lakazet za Arsenal. Prvo je poluvolejem pogodio stativu, a zatim je tukao glavom, međutim, Slovenac je odlično odbranio.

Zbog protesta je na tribine morao i trener Atletika Dijego Simeone, što je dodatno podgrijalo, ionako uzavrelu atmosferu. Sljedeću šansu za londonski tim imao je Velbek u 21. minutu, ali se opet ispriječio Oblak. U finišu poluvremena prijetili su gosti, dobre udarce Grizmana, u dva navrata, zaustavljao je Ospina.

Terensku inicijativu ”tobdžije” su naplatile u 61. minutu, Vilšir je centrirao, a Lakazet skočio nebu pod oblake i glavom poslao loptu van domašaja ruku fenomenalnog Oblaka. Arsenal je i dalje napadao, želeći da uveća prednost pred revanš na Vanda Metropolitanu. U jeku ataka Engleza, Atletiko je izjednačio. Griznam je prihvatio pas sa svoje polovine, Košćelni je loše intervenisao, a Frnacuz je iz drugog puta savladao Ospinu, Mustafi se okliznuo u ključnom trenutku i nije stigao do lopte na vrijeme. Igrao se 81. minut, gol za veliku radost gostujućih navijača.

Marsej je po očekivanju savladao najveću senzaciju ovogodišnje Lige Evrope, austrijskog šampiona Slacburg. Na Velodromu je bila paklena atmosfera, što ekipa iz rodnog Mocartovog grada, nije uspjela da izdrži. Olimpik je poveo u 15. minutu, Paje je izveo prekid sa desne strane, ubacio loptu na drugu stativu, gde ju je Tovan zahvatio, malo glavom, malo rukom i poslao u mrežu. Loše je intervenisala i odbrana gostiju sa golmanom Valkeomm koji je proplivao kroz vazduh. Priliku za domaće imao je i Morgan Sanson, pet minuta kasnije, a gosti su zaprijetili preko Lajnera, čiji je dobar udarac Pele zaustavio.

U nastavku je Volf mogao da poravna, a Pele je izvukao loptu ispod prečke i izbacio je u korner. U 63. minutu domaći su duplirali vođstvo, opet je Paje bio asistent, a strijelac je bio Kamerunac Klinton Nžije.

Salcburg se tada otvorio, stvorio i dve dobre prilike preko Guldbradsena koji je uzdrmao stativu i Ulmera koga je zaustavio golman Pele, pa se rezultat nije mijenjao i Olimpik je stekao lijepu prednost pred uzvratni meč.

Arsenal – Atletiko (M) 1:1 (0:0)
Lakazet 61’ – Grizman 82’

Marsej – Salcburg 2:0 (1:0)
Toven 15’, Nžije 63’