Nikad više para i slabijih rezultata “pod Goricom”

0

Budućnost je nastavila da križa crne dane na svom plavom kalendaru. Klub koji je ljetos najavio duplu krunu je vezao četiri meča bez pobjede u prvenstvu, ali to nije ništa strašno.

FOTO: FK BUDUĆNOST FB

Strašno je što klub čije se ime sa poštovanjem izgovaralo u SFRj ne zna za trijumf kod kuće na posljednjih osam utakmica na sedam prvenstvenih (poraz, šest remija) i u jednom Kup meču (poraz). “Plavi” su se pod Goricom posljednji put radovali davnog 6. decembra 2017. protiv Sutjeske ekipe koja im je uzela titulu 3:1, sa Draganom Kažićem na klupi.

Od tada je na podgoričkoj areni Kažić upisao jedan poraz, a Vladimir Vermezović šest neriješenih rezultata i neuspjeh u polufinalu Kupa protiv Mladosti.

Kada bi neko sa strane vidio niz nepobjedivosti, pomislio bi da se radi o klubu koji se bori za opstanak, a ne o timu sa šampionskim ambicijama!

Ni najstariji navijači ne pamte ovako crnu seriju i još crnju igru. Jer, ko se sjeća da je Budućnost kao pretendent na titulu zaostajala 22 boda za liderom? Porazno.

I tako je Budućnost došla u raskorak sama sa sobom apatija je zavladala na sve strane, rezultati su lošiji nego ikad, a budžet kluba po sopstvenom priznaju predsjednika Žarka Burića veći nego ikad. Čak 1,1 milion eura!

Zato, svi u klubu moraju da se dobro pogledaju u ogledalo i zapitaju gdje su griješili. Nemoguće je da krivac ne postoji. A pitanja je mnogo: ‘zašto pojačanja nisu opravdala očekivanja, ‘zašto se na silu forsiraju mladi igrači, ‘zašto su ljetos i na zimu pušteni najbolji igrači, koji su pojačali konkurente’, ‘zašto “stranac” na klupi koji ne poznaje ni ligu, ni igrače’… I šta će se desiti ukoliko Budućnost ne spasi sezonu osvajanjem Kupa?

A ako Budućnost i osvoji masovnije takmičenje (Mladost ima 2:1 iz prvog meča, u srijedu dočekuje “plave” u revašu polufinala) sa kim će igrači proslaviti (ne)uspjeh, pošto je navijača sve manje nezadovoljnih igrama i rezultatima, trenerom, pa čak i upravom kluba…

Još jedna sezona je praktično bačena, jer sve što je Budućnost željela (dupla kruna, povratak navijača, lijepa igra…) nije se desilo.

izvor: dnevne novine