Scena za veliko finale je spremna: Simeone ističe kvalitete Olimpik Marseja

0

Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone nazvao je Olimpik Marsej, svog večerašnjeg protivnika u finalu Lige Evrope, veoma opasnom i kvalitetnom ekipom.

Sve je spremno za veliko finale Lige Evrope između Olimpik Marseja i Atletiko Madrida koje je na programu večeras u Lionu. Dva tima sa potpuno različitim stilom igre našla su se u završinici takmičenja i ovo je meč koji će pokazati da li je dominacija španskog fudbala i dalje ogromna ili je ipak vrijeme da Francuzi poslije 22 godine i trijumfa Pari Sen Žermena u Kupu pobjednika kupova, naprave iskorak.

Put Olimpika je bio dug i iscrpljujuć s obzirom na to da su takmičenje u Ligi Evrope počeli od trećeg kola kvalifikacija još u julu mjesecu, dok je Atletiko, s druge strane, u drugo po redu najjače evropsko takmičenje stigao pošto su završili kao trećeplasirani u grupnoj fazi Lige šampiona.

 – Marsej ima odličnu sezonu, kako u Evropi, tako i u prvenstvu. Ovo će biti jedno sjajno finale. Poštujemo jedni druge. Oni možda nisu toliko dugo zajedno, kao mi, ali imaju jednako entuzijazma i rade veoma vredno, pohvalno je govorio strateg Atletika Dijego Simeone o svom večerašnjem protivniku.

Argentinski stručnjak je svjestan napadačkog kvaliteta koje poseduje Olimpik Marsej ove sezone.

 – Marsej je veoma opasan tim, posebno u napadu. Vole da napadaju i imaju mnogo mladih fudbalera u sredini terena koji se dobro kreću. Paje je fenomenalan igrač, ima brzinu u nogama i glavu da se sa tim nosi, rekao je Simeone.

Finalni meč je na programu večeras od 20:45 sati na ,,Grupama stadionu” u Lionu.

sportskacentrala.com