Selektore, Zeta te zove

0

Prethodnih dana u centru fudbalske javnosti u Crnoj Gori je potpuno opravdano ekipa Zete.

Najmlađa ekipa u našoj prvoj ligi, ako ne i u Evropi bilježi sjajne rezultate.

U prošlom kolu, u derbiju Crne Gore, Zeta je „pod Goricom“ savladala Budućnost 0:2.

Golove su postigli sjajni Adžović i najmlađi fudbaler na terenu Lambulić.

Navijači ovog tima ponosni su na igre svojih ljubimaca, a prije nekoliko dana pokrenuli su akciju prikupljanja novčanih sredstava kako bi na kraju prvog dijela sezone nagradili „vukove“ za sjajne igre.

Međutim, mnogi se pitaju da li će i selektor Crne Gore nagraditi za sjajne igre, ne samo ove sezone, već nekoliko godina unazad odličnog štopera i „komadanta“ u odbrani Zete Igora Vujačića.

Da je Vujačić neprikosnoveni štoper u 1. CFL dovoljno kazuje podatak da su fudbaleri iz Golubovaca na posljednjih 12 takmičarskih mečeva primili svega dva pogotka! Taj podatak je zaista fascinantan i zavrijeđuje veliku pažnju.

Nije samo Vujačić nosio ekipu do sjajnih rezultata, tu su odlični fudbaleri Aldin Adžović i Goran Milojko koji su prije nekoliko sezona sa velikim uspjehom nosili dresu U21 reprezentacije Crne Gore. Igrama ove sezone, čini se da su zaslužili poziv, barem na širi spisak našeg selektora Tumbakovića.

Šta reći za mlade snage Zete Nikolu i Srđana Krstovića koji su u utakmici protiv Budućnosti pružili odlično partiju. Mladi Danilo Pešukić igra cijelu sezonu standardno dobro,tu je i nekadašnji mladi reprezentativac Đorđije Vukčević.

Jedno je sigurno, posao koji radi Zeta već nekoliko godina je veliki plus za crnogorski fudbal. Toliko mladih igrača koji igraju prvoligaški fudbal nema nijedan drugi tim u zemlji.

Nije Zeta, naravno, jedina koja “forsira”mlađe igrače. Tu su uvijek Budućnost, Titograd i Sutjeska.

Kada sve to saberemo, uz naporan rad, podršku i adekvatno nagrađivanje pozivima u nacionalni tim ne treba brinuti za budućnost našeg fudbala.