Nikšićko Pivo Fan Cup 2016

0

Pivara „Trebjesa“ pokrenula je drugo izdanje Nikšićko Pivo Fan Cup-a (NPFC), nacionalnog takmičenja za igrače amatere u malom fudbalu. NPFC 2016 sastojaće se od kvalifikacionih regionalnih i finalnog turnira, a ukupan fond nagrada obezbijeđen za najbolje ekipe iznosi 10.000 eura.

„Nikšićko Pivo Fan Cup, koji je već prve godine realizacije postao najveće nacionalno takmičenje u malom fudbalu i ove godine je tu, da okupi prijatelje i pokrene sportski duh širom zemlje. Želimo da takmičarima i njihovim navijačima pružimo upravo ono što naša kompanija i Nikšićko Pivo pružaju potrošačima, a to je kvalitet. Činjenica da smo prošle godine okupili 1.400 igrača, kroz 118 ekipa iz skoro svih gradova Crne Gore najbolje pokazuje da smo u našem cilju i uspjeli“, saopštila je Natalija Milić, menadžer korporativnih poslova u Pivari „Trebjesa“.

Ona je zahvalila predstavnicima Uprave za mlade i sport i Fudbalskog saveza Crne Gore, koji podržavaju projekat od početka.

Uz čestitke na uspješnoj organizaciji prvog Nikšićko Pivo Fan Cup-a, direktor Uprave za mlade i sport Igor Vušurović ocijenio je da je prošlogodišnji Cup ispunio sva očekivanja. Nikšićko Pivo Fan Cup je promovisao fer plej i sve što krasi sport. Siguran sam da će ekipe koje su prošle godine učestvovale na NPFC-u željeti da učestvuju i ove“, rekao je Vušurović.

Marketing menadžer Fudbalskog saveza Crne Gore Mladen Kotri naveo je da je Crna Gora sa NPFC-om bogatija za jedno organizovano takmičenje. „Ovo je obaveza više za Fudbalski savez, da se aktivnije uključi u organizaciju takmičenja“, saopštio je Kotri.

Kvalifikacione turnire NPFC 2016 ugostiće po regijama Budva (mart), Podgorica (april), Nikšić (maj) i Berane (jun). Prijave za prvi turnir za južnu regiju trajaće od 22. do 29. februara, dok će prve utakmice biti igrane 12. marta. Učešće na turniru je besplatno, a iz Pivare pozivaju igrače da okupe tim i zatresu mreže.

„Cijeli tim ljudi ulaže veliki trud i energiju u organizaciju Nikšićko Pivo Fan Cup-a. Nastojaćemo da NPFC 2016 bude na visokom nivou koji smo postavili prošle godine, kao i da internacionalni turnir Balkan Cup, koji se igra u maju, u Bugarskoj, bude pravi fudbalski spektakl. Turnir organizuju pivare koje pripadaju istoj grupaciji, kanadskoj kompaniji Molson Coors, a imaju u svojim zemljama takmičenja u malom fudbalu. Na prvom Balkan Cup-u nastupiće FK Podgorica 2014, prošlogodišnji šampion NPFC-a, kao i pobjedničke ekipe iz još pet zemalja  – Hrvatske, Rumunije, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Bugarske, a očekuje se i prisustvo svjetski poznatih fudbalskih imena“, rekao je Gavrilo Stojanović, menadžer za sponzorstva i događaje u Pivari „Trebjesa“.

Predstavnik ekipe FK Podgorica 2014 Vladimir Tomović pozvao je timove da se prijave za učešće u NPFC 2016 i zahvalio Pivari na organizaciji najmasovnijeg turnira u malom fudbalu. U izuzetnoj konkurenciji nije bilo lako da budemo najbolji prošle godine. Učinićemo sve da donesemo neku od medalja s internacionalnog turnira, te da prezentujemo takmičenje na pravi način“, poručio je Tomović, čija će se ekipa i ove godine takmičiti na novom izdanju Nikšićko Pivo Fan Cup-a.

Organizatori očekuju da će NPFC 2016 biti jednako uspješan kao i premijerno izdanje takmičenja, uz novinu koja se tiče obezbjeđivanja više nagrada za publiku na utakmicama. Sve informacije o takmičenju mogu se naći na sajtu: www.niksickopivo.com.

Groznica u malom fudbalu i trka za osvajanje pehara Nikšićko Pivo Fan Cup-a može da počne.