Tumbaković: Uskoro spisak reprezentacije

0

Bliži se debi Ljubiše Tumbakovića na klupi Crne Gore, ali povrede najboljih igrača zadaju glavobolju novom selektoru! Iako je trofejni stručnjak veoma zadovoljan što su reprezentativci na čelu sa Mirkom Vučinićem veoma motivisani za nastup u dresu sa državnim grbom, jasno je da će imati velikih problema da sastavi najbolji tim za prijateljske duele sa Grčkom u Pireju (24. marta) i pet dana kasnije protiv Bjelorusije na stadionu pod Goricom.

Četvrti selektor od formiranja našeg nacionalnog tima razgovarao je sa kandidatima, a prvi je bio kapiten, koji se oporavlja od teške povrede i operacije prednjih ukrštenih ligameneta koljena.

Pričao sam sa Mirkom. On je veliki igrač i jako mu je stalo do uspjeha reprezentacije. Izuzetno je motivisan da i dalje bude dio selekcije. Međutim, mnogo toga će zavisiti od njegovog oporavka, jer je povreda nezgodna. Uz to, Vučinić vuče i suspenziju iz prethodnog ciklusa za Evropsko prvenstvo – istakao je Tumbaković.

Loše vijesti za novog kormilara “sokolova” dolaze u posljednje vrijeme i iz Italije, jer napadač Stevan Jovetić nije u prvoStevan Jovetićberta Manćinija u Interu.

– Stevan ne igra u kontinuitetu i to nije dobro. Međutim, on je igrač koji uvijek može da pruži mnogo reprezentaciji. Posjeduje kvalitet i klasu, razgovarao sam sa njim i on je spreman da odgovori svim obavezama.

Pred prvo okupljanje pod vođstvom legende Partizana najveći problem predstavljaju povrede defanzivaca. Kao na traci je Tumbaković ostao bez trija, koji je u prethodnim kvalifikacijama skoro uvijek bio u prvom timu kod Branka Brnovića.

– Stefan Savić, Marko Baša, pa i Žarko Tomašević, koji je igrao u odličnoj formi su povrijeđeni. Uz to, juče sam bio u Čačku kako bih gledao duel Kupa Srbije između Borca i OFK Beograda, jer sam želio na djelu da vidim ofanzivnog vezistu  Vladimira Jovovića. Nažalost i on se povrijedio, pa nije igrao, ali gledao sam Darka Zorića iz domaće ekipe.

Srpski stručnjak suočava se sa problemima koje su imali i njegovi prethodnici na klupi Crne Gore.

– Najgore je kada vam igrači ne nastupaju u kontinuitetu u svojim klubovima. Da je tako, lakše bi bilo kasnije kada dođu na okupljanje reprezentacije. Ovako moramo da se prilagodimo terminima koji su određeni za okupljanja, a tada nemamo previše vremena za uigravanje ekipe. Gledao sam u prethodnih mjesec snimke sa ranijih utakmica, prikupljao potrebne informacije i uskoro ću i objaviti spisak igrača za mečeve sa Grčkom i Bjelorusijom – zaključio je Ljubiša Tumbaković.

izvor: Informer CG