Saopštenje FK Partizan: Evo koliko su novca crno-bijeli dobili od države

0

Zvezdan Terzić je poslije 161. vječitog derbija zatražio, a predsjednik Srbije munjevito reagovao i najavio da će narednih dana objaviti detaljne podatke koliko je država dala novca Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Iz Humske su bili brži i javnosti ponudili na uvid prihode od sponzorskih ugovora sa državnim preduzećima, Telekomom i Dunav osiguranjem, kao i kredite koje su podigli od Poštanske štedionice i Komercijalne banke.

Na osnovu dokumenta koji je objavio Partizan, crno-bijeli su od 2014. do 2019. godine, uključujući i tekuću godinu, od državnih sponzora dobili oko 4.5 miliona eura. Ugovorima je predviđeno da za naredne tri godine isti sponzori Partizanu daruju još tri miliona eura.

Kada su krediti u pitanju, od 2014. godine crno-bijeli su od Poštanske štedionice uzeli 1.2 miliona eura i 19 miliona dinara, a od Komercijalne banke 500.000 eura.

Uz objavljen dokument, klub iz Humske je izdao i prigodno saopštenje za javnost, koje prenosimo u cjelosti:

– FK Partizan, suočen sa konstantnim insinuacijama u vezi sa državnim donacijama, komercijalnim kreditima i sponzorskim ugovorima, odlučio je da se odazove svim učestalim zahtjevima i javno objavljuje sve finansijske podatke o učešću Republike Srbije u svojim prihodima.

FK Partizan koristi ovu priliku da još jednom, kao i više puta do sada, izrazi zahvalnost nadležnim državnim organima kao i predsedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću, na njegovoj prilježnosti, ličnoj inicijativi i dobroj vjeri u pomoći FK Partizan, navodi se u saopštenju.