Sve spremno za žrijeb

0

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo su završene, ostalo je da kroz baraž Lige nacija budu određene još četiri selekcije koje će nastupiti na šampionatu Evrope.

Žrijeb za EURO 2020. će biti održan 30. novembra kada će biti poznat sastav grupa za predstojeći šampionat, a uoči toga UEFA je odredila sastav šešira za žrijeb.

Šešir 1: Belgija, Italija, Engleska, Nemačka, Španija, Ukrajina
Šešir 2: Francuska, Poljska, Švajcarska, Hrvatska, Holandija, Rusija
Šešir 3: Portugalija, Turska, Danska, Austrija, Švedska, Češka
Šešir 4: Vels, Finska i četiri pobednika baraža za Ligu nacija

Žijreb će biti obavljen u Bukureštu 30. novembra, a s obzirom da nisu poznati svi parovi baraža za Ligu nacija oni će biti kompletirani na žrijebu u petak 22. novembra.

Za sada je izvjesno da će u baražu grupe B igrati Bosna i Hercegovina – Sjeverna Irska i Slovačka – Republika Irska, dok će u baražu grupe D snage odmeriti Gruzija – Bjelorusija i Sjeverna Makedonija – Kosovo. U grupi C poznat je par Norveška – Srbija, dok će žrijeb odlučiti da li će Bugarska, Izrael, Mađarska ili Rumunija na megdan selekciji Škotske.

Preostale tri reprezentacije koje ne budu izvučene popuniće baraž grupe A i zajedno sa Islandom odlučiti ko će na šampionat Evrope. Na sjutrašnjem žrijebu baraža biće odlučeno i koji pobjednici polufinalnih mečeva će biti domaćini finala baraža.