Petrović: Partizan dolazi ekipi koja je postala najjači rival Ajaksu

0

Partizan gostuje AZ Alkmaru u petom kolu L grupe Lige Evrope. Utakmica se igra u Hagu, u četvrtak od 18.55 časova, a crno-bijelima je neophodna pobjeda za ostanak u igri za plasman u narednu rundu.

Crnogorski trener Željko Petrović dugo godina je živio, igrao i radio u Holandiji, pa se u razgovoru za Novosti dotakao današnjeg duela. Petrović je naglasio snagu i dobru formu Az Alkmara.

– Mom nekadašnjem cimeru iz reprezentacije Jugoslavije i prijatelju Savu Miloševiću poručujem da dolaze u goste ekipi koja je postala najjači rival Ajaksu u Holandiji. Meč se igra u Hagu, umesto u Alkmaru, što je možda mala prednost Partizana. Plašim se da je sve ostalo na strani domaćina. Od činjenice da se utakmica igra na vještačkoj travi, preko podatka da im crno-bijeli dolaze u najgorem mogućem trenutku, kada su na vrhuncu svoje forme. To što je Alkmaru dovoljan bod, ne znači da će oni da se povuču. Jednostavno, taj tim ne umije da se brani. Oni će napasti Partizan i najopasniji su preko bokova. Levo i desno krilo, Stengs i Boadu, izdanci su omladinske škole i ubjedljivo su najopasniji po protivnički gol. Tu je i Marokanac Idrizi. Ako njih zaustave, u Partizanu su možda završili pola posla, rekao je Petrović za Novosti.

Petrović je ukazao i šta bi mogla da bude prednost Partizana.

– Umar Sadik je šokantan igrač. Sjećam ga se prije dvije sezone u dresu holandske Brede. Na jednom meču pomislite da nije rođen za fudbalera, a već na sljedećem se pitate da li je moguće da je tako dobar igrač, dodao je učesnik Mundijala u Francuskoj 1998. godine.