Čistka u Zvezdi

0

Fudbaleri Crvene zvezde Hose Alberto Kanjas i Riberio Žander nalaze se na izlaznim vratima kluba, prenio je ,,Sportski žurnal“.

Dvojica fudbalera nisu ispunila očekivanja i osim nekoliko utakmica na kojima su se istakli, ništa nije viđeno od igrača koji su u klub iz Ljutice Bogdana stigli kao velika pojačanja, te se kao rješenje nudi samo njihov odlazak iz Crvene zvezde.

Od Hosea Kanjasa se očekivalo da koliko-toliko uspije da se nosi za izazovima u Ligi šampiona, ali Španac se nije pokazao u mečevima gde je njegov doprinos trebalo da bude od velikog značaja i ispostavilo se da on nije ono što Zvezda traži na toj poziciji.

Kao jedno od rješenja za njega jeste povratak u Španiju, a iz domovine se javila Almerija, koja bi, navodno, željela Kanjasa u timu u borbi za povratak u elitni rang.

Kada je riječ o Žanderu, s obzirom na to da njegova plata nije među velikim u klubu, on bi ostao u dresu crveno-bijelih i nakon prelaznog roka, međutim, noć u Atini kada je u 87. minutu potpisao Zvezdinu eliminaciju iz Evrope ga je stavila na listu igrača koji će ove zime napustiti stadion ,,Rajko Mitić“.

Uz njih dvojicu, koji su prema pisanju ovog lista, sigurni putnici iz kluba, moguć je odlazak Radživa van La Pare, Ričmonda Boaćija i Mohameda Bena.

Jedno je sigurno, ko god da napusti klub od stranih fudbalera, oslobodiće mjesto kako bi Stanković mogao to da popuni igračima koje će on odabrati.

Za sada, namjera sportskog sektora Crvene zvezde je da se u klub dovede zadnji vezni, a izbor je tu pao na vezistu Vojvodine Mirka Topića, koji je interesantan brojnim klubovima, među kojima je takođe i Dinamo Zagreb.

Takođe, ne bi trebalo ni odbaciti mogućnost ostanka Kanjasa i Žandera u klubu do ljeta, ukoliko ne pronađu angažmane, s obzirom na to da su ugovorima vezani za crveno-bijele.