Šćekić: Ima kvaliteta u domaćem šampionatu

0

Reprezentacija Crne Gore juče je odigrala meč protiv Grčke u gostima a već danas od 12 časova „hrabri sokoli“ su na glavnom terenut Trening kampa FSCG započeli pripreme za duel sa Bjelorusijom.

Foto: Dobrilo Malidžan (CGFudbal)

Naše reprezentativce očekuju još četiri trening do duela sa Bjelorusima koji se igra 29. marta na Gradskom stadionu u Podgorici. Stručni štab na čelu sa selektorom Tumbakovićem današnjim treningom započeto je pripremu naše najbolje selekcije za duel koji ih očekuje u utorak.

Duel u Atini posebno će pamtiti Filip Raičević i Aleksandar Šćekić, igrači koji su protiv Grčke po prvi put obukli dres seniorske reprezentacije Crne Gore. Na brifingu pred početak današnjeg treninga napadač Vićence ističe da je presrećan zbog debija u dresu najdražih boja ali i da nije zadovoljan rezultatom.

Presrećan sam zbog debija, ogromna je čast igrati za svoju državu. Ali, ono što se pamti je poraz, iako smo, pogotovo u drugom dijelu, odigrali dobru utakmicu. Ono što je najvažnije je rezultat, tako da sa te strane ne mogu biti zadovoljan. Nije bilo lako, prvo okupljanje, prvi put sa novim selektorom… Međutim, bilo je dosta toga pozitivnog. Izuzev Bećiraja i Simića, mi ostali reprezentativci nemamo mnogo utakmica za selekciju. Ali, to ima i svoju pozitivnu stranu jer pokazuje da Crna Gora ima budućnost. Ipak, sigurno je da su na nedostajali iskusni igrači poput Jovetića i Baše, koji donose dosta kvaliteta ovoj reprezentaciji, kazao je Raičević.

Napadač Vićence u duelu sa Grcima istakao se sa nekoliko lijepih poteza koji su izmamili aplauze publike na Karaiskakisu.

– To što publika voli lijepe poteze, na kraju ništa ne znači. Sve je to lijepo, ali nema nekog efekta. Golovi su najbitniji. Imao sam fizički problema sa koljenom, ali kad debitujete za svoju državu, kada uđete na teren, onda ne osjećate nikakav bol. Čak ni dva sata poslije utakmice, jer sam imao ogromnu želju, neopisivu… Mogao sam mnogo bolje ispred gola, ali sve u svemu zadovoljan sam debijem, kazao je napadač „hrabrih sokola“ i dodao da svi u selekciji očekuju još bolju igru u duelu sa Bjelorusijom.

Priliku da od prvog minuta zaigra u duelu sa Grcima dobio je Aleksandar Šćekić. Debitant iz redova Bokelja zadovoljan je izdanjem „hrabrih sokola“ i ističe da su iz meča u Atini izvučene važne pouke.

Iako smo izgubili mislim da smo odigrali dobro. Iz tog meča izvukli smo dosta dobrih stvari, dosta pouka za budućnost. Naravno, jako sam srećan što sam debitovao za reprezentaciju, ali mogao sam da pružim još bolju partiju. Vjerujem da će to biti bolje kad se naviknemo na stil rada selektora koji od nas traži pas igru. Pozivom nekoliko igrača iz domaće lige pokazali smo da ima kvaliteta u nacionalnom šampionatu, ali mora da se radi mnogo više. Klubovi moraju da ulažu više u svoje igrače. Što se tiče duela sa Bjelorusijom, sigurno idemo na pobjedu. Vjerujem da ćemo povratkom Jovetića, Baše i Nikolića dobiti još više na kvalitetu i slaviti pobjedu, rekao je Šćekić.

Naredni trening naši najbolji fudbaleri odradiće u subotu na Gradskom stadionu u Podgorici sa početkom u 18 časova. Pola sata ranije održaće se brifing za predstavnike medija.

Izvor: FSCG.ME