U17: Novi poraz Crne Gore

0

Kadetska reprezentacija Srbije poražena je u trećem kolu turnira elitne runde kvalifikacija za plasman na U17 Evropsko prvenstvo od selekcije Srbije rezultatom 2:0.

Jučerašnji protivnik „sokolića“ imaće priliku da odmjeri snage sa najboljim kadetskim selekcijama Evrope na završnom turniru koji će se održati u Hrvatskoj – „orlići“ su savladali sva tri rivala na turniru grupe 7 elitne runde kvalifikacija i osvojili prvo mjesto koje vodi na završni turnir.

Selekcija Srbije zasluženo je slavila pobjedu na jučerašnjem susretu pošto su izabranici Ilije Stolice bili bolji rival u svim segmentima igre.

Naši kadeti imali su odličnu priliku na samom startu meča, ali Stijepović u petom minutu slabo šutirao iz izgledne pozicije nakon odličnog dubinskog pasa Terzića.

„Orlići“ su do prednosti došli u 28. minutu susreta preko kapitena Joveljića koji je krunisao dobru akciju svog tima i odlično dodavanje sa desne strane da neometan sa desetak metara pogodi mrežu.

Sredinom prvog dijela „sokolići“ su imali još jednu dobru situaciju ali je Stijepović oklijevao i dozvolio odbrani rivala da otkloni opasnost.

U nastavku susreta Joveljić je asistirao za drugi pogodak selekcije Srbije – u solo prodoru prošao je tri igrača našeg tima i uposlio Luku Ilića kojem nije bilo teško da savlada Carevića. Naš golman je i na jučerašnjem susretu pružio odličnu partiju i imao nekoliko odličnih intervencija.

Kada se ne iskoriste povoljne prilike normalno je da dođe do kazne, kao što obično i biva u fudbalu. U prvom dijelu susreta igra našeg tima je bila bolja nego u prva dva meča, pošto smo pokušavali kroz pas igru da dođemo do situacija za gol. Uspjeli smo dva puta u tome, ali završnica nije bila na nivou. Nismo iskoristili prilike koje smo imali preko Stijepovića što je protivnik kaznio i došao do prednosti i još nekoliko izglednih situacija u prvom dijelu. U nastavku susreta još jednom je do izražaja došla bolja fizička pripremljenost protivnika, koji je iskoristio potpuni pad u igri našeg tima i apsolutno dominirao i došao do drugog pogotka. Ono što je evidentno jeste da naši momci zaostaju na fizičkom planu za vršnjacima sa kojima su igrali na ovom turniru, ne mogu da izdrže visoke zahtjeve igre u oba pravca, sa dosta duela i brze igre… Ipak, ova selekcija je napravila uspjeh plasmanom na turnir elitne runde kvalifikacija i ove utakmice će imati veliki značaj u njihovom daljem igračkom razvoju jer su imali priliku da odmjere snage sa vršnjacima koji su jači nego protivnici sa koijima imaju priliku da igraju u domaćim takmičenjima. U svkakom slučaju, ne možemo zamjeriti ništa igračima jer su dali svoj trenutni maksimum, rekao je selektor Miličković.


Crna Gora – Srbija 0:2

Siedlice, stadion Rosrit.

Sudija: Kiril Levnikov (Rusija).

Strijelci
1:0 – Joveljić 28′, 2:0 – L. Ilić 57′

Žuti kartoni
L. Ilić, Veselinović – Srbija

Crna Gora: Lazar Carević, Martin Prenkočević, Jovan Jablan, Miloš Drinčić, Vasilije Terzić (od 66. Božidar Damjanović), Deni Piranić, Ognjen Stijepović (od 57. Sergej Grubač), Zvonko Ceklić, Danilo Leković, Aleksa Marušić (od 52. Miloš Zečević), Ilija Vukotić. Selektor: Boris Miličković.

Srbija: Miloš Čupić, Julijan Popović, Meletios Mišković (od 52. Đorđe Jovanović), Marko Ilić, Luka Ilić (od 61. Stefan Ilić), Veljko Nikolić, Igor Maksimović, Dejan Joveljić, Ranko Veselinović, Milutin Đorđević, Aleksa Terzić. Selektor: Ilija Stolica.

FSCG.ME