Napoli iznenadio Inter (VIDEO)

0

Inter – Napoli 0:1 (0:0)
F. Ruiz 57′

U prvoj utakmici polufinala italijanskog Kupa Napoli je slavio na “Meaci“ protiv Intera 1:0.

Rezultat je za mnoge iznenađenje, pošto je Inter trenutni lider Serije A, a u nedjelju je slavio, posle velikog preokreta, u “Derbiju dela Madonina“, pobijedivši Milan sa 4:2, dok je Napoli poražen na svom “San Paolu“ od Lećea.

Možda je baš ta pobjeda nad gradskim rivalom koštala “neroazure“ poraza u ovom meču, ali je za njih dobra vijest da postoji i revanš, koji se 5. marta igra u Napulju.

U prvom poluvremenu gosti su imali dvije šanse. Prvu je propustio Dris Mertens u 11. minutu, da bi šest minuta kasnije Lautaro Matrinez imao najbolju priliku za Inter. U sudijskoj nadoknadi Zjelinski je moga da dovede Napoli do vođstva, ali je golman domaćih Danijele Padeli odbranio.

Trenutak odluke dogodio se u 57. minutu. Fabijan Ruiz je odigrao dupli pas sa Di Lorencom, a onda lijevom nogom, sa ivice kaznenog prostora, poslao loptu u desni gornji ugao. Do kraja meča pokušavao je Inter da dođe barem do izjednačenja, imao je jednu šansu Lukaku, ali golova više nije bilo. U timu Napolija svih 90 minuta odigrao je Nikola Maksimović.