Dan kada je Genije…

0
Legendarna generacija Crvene Zvezde na današnji dan prije 25 godina pobijedila je Bajern u Minhenu 2:1 i najavila put ka tituli Evropskog prvaka, a u Bavarskoj je zasijao Dejan Savićević.

Legendarni crnogorski fudbaler, a sada predsjednik našeg saveza, postigao je sjajan gol u 70. minutu, kada je kao brzi voz prošao terenom i poslao neodbranjivu dijagonalu za pobjedu crveno-bijelih u prvom meču polufinala, koja je bila ključna za plasman u veliko finale.

“Gol u Minhenu je sigurno jedan od četiri ili pet najvažnijih u mojoj karijeri i posebno mi je drag. Darko mi je poslao odličnu loptu u prostor i već prilikom prvog kontakta sam dao for i bio u takvom naletu da Koler nije imao nikakve šanse da me sustigne. Prije šuta fudbal je malo odskočio od zemlje, ali i pored toga sam poslao loptu u mrežu. Kada sad razmišljam o toj pobjedi, smatram da je to ravno tome da danas pobijedite Barselonu na Nou Kampu. To je bio fantastičan rezultat. Koliko smo bili stabilni kao tim govori i to što smo na Olimpijski stadion istrčali sa sedam igrača koji su imali žute kartone. U takvom dvomeču da niko od nas ne dobije žuti da svi zadržimo pravo nastupa u Bariju, mislim da nije bilo nimalo lako”, kazao je Savićević u razgovoru za Blic.

Izvor: cdm.me