Fjorentina dovodi igrača Milana!

0

Nakon što je bogati vlasnik Fjorentine Roko Komiso potvrdio da klub neće ponuditi novi ugovor Federiku Kijezi, počele su spekulacije o dovođenju njegove zamjene.

– Ako želi da ide, onda mi je žao što moram reći da moramo da prihvatimo tu odluku. Naravno, ako dobijemo ponudu koja će nas zadovoljiti. Ništa mu nisam nudio. Nikakvih predloga nije bilo, sve su to lažne vijesti, rekao je ranije ove nedjelje prvi čovjek ‘Viole’.

U međuvremenu, pojavila se vijest da je Komiso u aktivnoj potrazi za igračem koji će zameniti talentovanog Kijezu, a navodno je izbor pao na talenta sa San Sira.

Komiso je odlučan u namjeri da iz Milana dovede Lukasa Paketu, ali želi da to bude pozajmica sa obavezom kupovine za 30 miliona eura.

Mnogi izvori u Italiji, uključujući ‘Calciomercato’, ‘Violu’ su postavili za apsolutnog favorita za potpisivanje Pakete, čak i ispred superbogatog PSŽ-a.

Navodno je gazda Fjorentine već sve dogovorio sa Paketinim agentom, a uskoro kreće i u pregovore sa Milanom. Podsjetimo, 22-godišnji ofenzivac je na San Siro stigao prije godinu i po dana u transferu teškom 38 miliona eura iz Flamenga.

Brazilac bi se tako mogao ponovo ujediniti s bivšim napadačem Milana Patrikom Kutroneom koji je od januara igrač kluba sa Artemija Frankija.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here