Novi poraz Crne Gore

0

Mlađa omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je i u drugom prijateljskom meču sa selekcijom Danske – gosti su jučerašnji meč odigran na terenu Trening kampa FSCG riješili rezultatom 5:2.

„Sokoli“ su pružili bolju igru nego u meču koji je odigran prije dva dana, prvi došli do prednosti, ali je odlična selekcija Danske ponovo bila nadmoćna i došla do nove ubjedljive pobjede.

Naša selekcija dobro je počela meč i već nakon 12. minuta igre došla do prednosti preko Račića koji je pogodio sa bijele tačke. Najstrožiju kaznu za „sokole“ izborio je Markišić –  naš vezista oduzeo je loptu protivniku, izašao sam na golmana Larsena koji je startovao i napravio prekršaj u sopstvenom kaznenom prostoru.

Izabranici Aleksandra Miljenovića na odmor su otišli sa golom prednosti, da bi u nastavku Danci uspjeli da u potpunosti preokrenu rezultat. Nakon samo tri miunta igre u nastavku Markusen je pogodio mrežu Lemajića udarcem sa deset metara iskosa sa desne strane, da bi samo šest minuta kasnije nakong kornera Kabongo „spakovao“ loptu u mrežu udarem glavom sa pet metara.

„Sokoli“ su doošlil do izjednačenja fenomenalnim pogotkom Muratovića u 63. minutu susreta. Vezista našeg tima pogodio je mrežu protivnika topovskim udarcem sa 25 metara koji je uslijedio nakon solo prodora.

Do kraja susreta Danci su uspjeli da stvore nekoliko dobrih prilika od kojih su tri uspjeli da pretvore u pogodak. Prednost gostima donio je Anderson u 70. minutu udarcem sa tri metra nakon povratne lopte koja je stigla sa desne strane. Nakon gotovo iste akcije koja je viđena u 72. minutu drugi pogodak na meču postigao je Markusen, da bi deset minuta prije kraja susreta Ramkilde postavio konačan rezultat.

– Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme, bili borbeni, kontrolisali igru, postigli gol… Gotovo da nemam nijednu primjedbu na prvi dio igre. Međutim, dozvolili smo da u šest minuta primimo dva gola nakon dva prekida, što se negativno odrazilo na ekipu pa su do kraja utakmice pružili mnogo manje nego do tada, što je omogućilo Dancima, koji su se pokazali kao odlična ekipa, da zabilježe još jednu ubjedljivu pobjedu. Treba napomenuti da je na ova dva meča debitovalo pet igrača, a svakako da nam je hendikep bio izostanak velikog broja igrača, rekao je selektor Miljenović.


Crna Gora – Danska 2:5

Podgorica, Trening kamp FSCG.

Sudija: Dalibor Vujisić (Crna Gora).

Strijelci
1:0 – Račić (p) 12′, 1:1 – Markusen 48′, 1:2 – Kabongo 54′, 2:2 – Muratović 63′, 2:3 – Anderson 70′, 2:4 – Markusen 72′, 2:5 – Ramkilde 80′

Žuti kartoni
Tući – Crna Gora
Larsen, Kabongo – Danska

Crna Gora: Nemanja Lemajić, Luka Malešević, Danilo Marković, Balša Banović, Marko Tući, Dejan Račić (Balša Sekulić), Filip Markišić (Kosta Aleksić), Nebojša Šćekić (Dušan Bigović), Ilija Vukotić (Meldin Drešković), Marko Miličković (Vladan Kordić), Belmin Muratović (Admir Musić). Selektor: Aleksandar Miljenović.

Danska: Jakob Pric Larsen, Adnan Čurović, Žoel Kabongo, Mads Olsen, Jakob Johanson (Marko Ramikilde), Daniel Skov (Anders Drejer), Kristijan Kudsk (Oliver Kjergard), Mads Emil Madsen (Gregers Lauricen), Andreas Kaltoft (Oskar Bur), Gustav Markusen. Selektor: Per Holm.