Sevilja i Liga Evrope – s njima to ne vrijedi igrati, šesti trofej ide u Andaluziju!

0

Sevilja je vladar Lige Evrope. Šesti trofej u ovom takmičenju su osvojili poslije pobjede nad Interom od 3:2 (2:2).

Krenulo je žestoko. Već u 5. minutu Romelu Lukaku je doveo Inter u vođstvo sa bijele tačke, pošto je prije toga pretrčao, a potom i nadjačao štopera Sevilje Dijega Karlosa. Tražili su iz Intera i crveni karton za defanzivca španske ekipe, ali sudija je pokazao samo žuti karton.

Od tog trenutka Sevilja preuzima kontrolu lopte i u 12 minutu De Jong bježi Dijegu Godinu i na centaršut Navasa donosi 1:1.

Posle toga borba se rasplamsava, čak meč postaje pregrub. Inter traži priliku iz kontra napada, dok Sevilja preti iz prekida. Iz jednog takvog De Jong dovodi Sevilju u vođstvo od 2:1 u 33.minutu. Ponovo je pobjegao odbrani Intera i na centaršut Banjege lobovao je Handanovića.

Kako su krenuli sa centra, Inter dobija slobodan udarac i Dijego Godin se iskupljuje za grešku kod gola Sevilje i donosi ekspresno izjednačenje samo tri minuta kasnije.

Do kraja poluvremena viđena je ista slika, igralo se u ritmu Sevilje, ali bez velikih prilika.

U drugom dijelu igre ritam je pao, Sevilja je kontrolisala igru, ali je Inter stvarao prilike. Prvo je Galjardini neometan sa 16 metara pogodio defanzivce u bloku, a potom u 65. minutu Lukaku promašuje šansu utakmice kada 1 na 1 izlazi sa Bonom i pogađa ga u nogu.

Kazna je stigla u 74. minutu posle još jednog prekida kada je Dijego Karlos makazicama uhvatio loptu koju su loše izbacili defanzivci Intera i loptu koja je išla pored gola Lukaku je proslijedio u mrežu.

Posle gola Inter pokušava da stigne do izjednačenja, i u 81.minutu Mozes pa Aleksis Sančez pokušavaju u gužvi da daju gol, ali Koumbe izbacuje loptu sa gol linije.

Do kreja meča Inter je imao priliku preko Kandreve u 91. minutu, ali Bono je ostao nesavladiv i tako donio Sevilji šesti trofej u Ligi Evrope.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here