Danas Memorijalni turnir „Danilo Dano Delibašić“

0

U organizaciji FK Mornar iz Bara, na pomoćnom terenu SRC „Topolica“ danas će biti održan Memorijalni fudbalski turnir „Danilo Dano Delibašić“.

Manifestacija se održava 17. put u čast legende barskog fudbala i najistaknutijeg fudbalera svih vremena grada pod Rumijom. Kao i nekoliko posljednjih godina, ova manifestacija trajaće samo jedan dan i neće okupiti četiri ili više ekipa, već će nastupiti samo dvije mlađe selekcije Mornara, jer kako bi tradicija bila nastavljena održaće se revijalna utakmica između omladinaca i kadeta barskog kluba, sa početkom u 13 časova.

Prošle godine memorijal u čast sjećanja na legendardnog Dana igrali su pioniri Mornara i Grblja, godinu ranije veterani Mornara i Sloge iz Starog Bara, a i ovog puta tradicija je nastavljena najviše zahvaljujući aktivnosti Vasku Miloševiću, poznatog fudbalskog radnika iz Bara.

Na kraju utakmice, planirano je da se učesnicima uruče zahvalnosti za učešće na memorijalu.

S obzirom da je Mornar ove sezone u dobroj poziciji da izbori povratak u Prvu ligu, možda je i ovo posljednji memorijal u ovom formatu, jer bi čelnici barskog kluba svakako trebali da razmotre odluku da se ovaj turnir u čast velike legende umjesto sredinom ili krajem decembra održava u februaru, kada su mnoge ekipe na primorju zbog zimskih priprema, pa je jasno da bi tada ovaj memorijal imao mnogo veći sjaj, a to je Dano Delibašić svakako zaslužio.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here