Genk nakon penala prošao dalje

0

Fudbaleri Budućnosti eliminisani su u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope od belgijskog Genka nakon penala 4:2 (2:0). Budućnost je golovima Đalovića i Raičkovića nadoknadila poraz iz prvog meča, ali u penal-rulet nije izdržala – Raspopović i Mirković su šutirali visoko preko gola, dok su Belgijanci pretvorili sva četiri penala i tako zakazali duel sa irskim Korkom u trećem kolu.

foto: Bajko Stanojević
Početak nije mogao da bude bolji za Podgoričane – Radomir Đalović je pogodio u 1. minutu nakion centaršuta Vušurovića sa lijeve strane. Iskusni centarfor je uhvatio drop-kik sa desetak metara, Bizota je bio nemoćan.

Genk je potom preuzeo inicjativu, ali je ponovo naš tim bio konkrentiji. U 21. minutu Raspopović je odlično probio po desnoj strani i odigrao za Vušurovića, koji je šutirao topovski sa 13,14 metara, ali pravo u golmana Genka.

Budućnost je u 40. minutu nadoknadila minus iz prvog meča. Vujović je sjajno centrirao iz slobodnjaka, a Raičković sa 10,11 metara glavom pogodio donji desni ugao gola Genka.

Đalović je dva minuta kasnije šutirao sa ivice šesnesterca preko gola.

U nastavku su prvi zaprijetili Belgijanci, pošto je Bufel u 50. minutu šutirao iskosa sa desne strane, a lopta otišla pored stative. Pet minuta kasnije gosti su imali još jednu dobru šansu.

Bufel je zavrnuo sa desne strane, Bejli šutirao, a Vukčević sjajno intervenisao i izbacio loptu u polje. Prethodno su “plavi” tražili penal, pošto je nakon šuta Raičkovića lopta pogodila u ruku Kumordžija. Ipak, grčki sudija je samo odmahnuo rukom.

U 70. minutu Devaes je gađao glavom pored gola, da bi u narednom napadu uzvratio Vujović. Napadač Budućnost je šutirao pravo u Bizota.

Genk je u 74. minutu ostao sa igračem manje – Đalović je umakao Kumordžiju, koji ga je oborio kao posljednji igrač i potpuno zasluženo dobio direktan crveni karton.

Tri minuta nakon toga Samata je izašao sam ispred Dragojevića, koji je sjajno nogom odbranio, pa je Budućnost preživjela. Do kraja nije bilo uzbuđenja, pa se otišlo u produžetke.

Veliku priliku u 95. minutu imao je rezervista Raičević. Ušao je sa desne strane u sredinu i šutirao, ali je Bizota fenomenalno odbranio. Ali, ni Genk nije odustao od napada. U 102. minutu je Bufel pobjegao odbrani domaćih i pokušao da prebaci Dragojevića, koji ga je pročitao u odbio loptu u korner.

Budućnost je odlično otvorila drugi produžetak, Raičević je tukao glavom, ali je Bizot odbio u korner, da bi u naredom napdau Đalović pokušao makazicama ali pravo u golmana Genka.

Igrači Budućnosti su i u 112. minutu tražili penal, nakon još jednog igranja rukom Belgijanaca u svom šesnaestercu, ali je grčki arbitar opet procijenio da to nije dovoljno za jedanaesterac.

Do kraja drugog produžetka nije bilo prilika, pa su penali odlučiti putnika u treće kolo.

Ipak, Budućnost

Penali:

1:0 Siguran Radunović

1:1 Bufel vara Dragojevića

Raspopović šutira preko gola.

1:2 Hejnen pogađa i donosio preokret

2:2 Đalović uz malo sreće vara Bizota

2:3 Samata jako po sredini

I Mirković šalje loptu preko gola…

2:4 Volš pogađa, Genk ide dalje…

RTCG.ME