Terzić: Zvezda najbolja kompanija u Srbiji

0

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić pričao je za Mocart sport o dostignućima u 2021. godini i napomenuo da ima samo još jedan cilj – da napravi najveću fudbalsku silu u istočnoj Evropi.

Terzić smatra da je iza crveno-belih uspešna godina.

Pre svega želim da se zahvalim svim našim igračima, trenerima, svim zaposlenima u klubu i svojim saradnicima na velikom trudu i zalaganju koji su uložili da bi ostvarili sve ove istorijske rezultate u 2021. godini. Ponosan sam na sve ove ljude koji su radom, energijom i ljubavlju prema Zvezdi stvorili dobru atmosferu i ambijent da možemo da pobeđujemo i rastemo kao klub. Imamo mnogo razloga za zadovoljstvo, a najbolji dokaz naših dobrih rezultata je transparent koji su naši navijači podigli na poslednjoj prvenstvenoj utakmici u Beogradu, kada su konstatovali da je ovo najveći uspeh u poslednjih 30 godina. To su uradili navijači koji su naši najveći kritičari. Mogu da te vole ili ne vole, ali niko ne može da ti ospori rezultat, kao što ti ne možeš da se sakriješ ako ga nemaš. Rezultati su jedino merilo, sve ostalo je subjektivno i paušalno. Zvezda ostvaruje rezultate u kontinuitetu, a najteže je u sportu i fudbalu ponavljati se. Možete uvek da napravite incidentan uspeh, ali uzeti četiri šampionske titule, pet godina igrati grupnu fazu UEFA takmičenja, generisati ovoliki novac, podići klub sa 210. na 35. mesto u Evropi. To je uspeh koji ne može da negira niko ko je iole realan. Imamo mnogo razloga za zadovoljstvo. Na kraju krajeva, biti 35. klub u Evropi je pokazatelj da je Crvena zvezda u fudbalskoj branši na tom mestu na našem kontinentu. Ja ne znam koja je to srpska kompanija 35. u Evropi. To je argument da kažemo kako je Zvezda najbolja srpska kompanija u evropskim okvirima. Napravili smo ove godine jos jači tim i istorijski rezultat za Zvezdu i Srbiju uprkos koroni koja je imala negativne efekte na celokupnu fudbalsku industriju, uključujući i naš klub, rekao je Terzić.

O trenutnom stanju na tabeli i vodećoj poziciji večitog rivala Terzić je rekao:

Pet bodova nije malo, posebno ne bi bilo malo da nema derbija. Međutim, ako želimo da budemo šampioni moramo da pobedimo Partizan. A i ako ne želimo da budemo šampioni opet moramo da pobedimo Partizan. Derbi je nešto što znači Zvezdi i navijačima. Imamo dva meča protiv večitog rivala ispred sebe i jednostavno moramo da pobedimo u tim mečevima. Mislim da smo najbolji i s pravom verujemo da ćemo pobediti. Vidim da su u Partizanu slavili, da su počeli da otvaraju šampanjac, ali i oni imaju pritisak. Treba da se održe na toj poziciji, da odbrane prvo mesto. Mimo derbija, ima još mnogo da se igra, devet mečeva osnovnog dela, plus će utakmice u plej-ofu biti značajno teže. Jeste da imaju veliku prednost, ali bolji smo i verujem da će derbiji odlučiti, izjavio je Terzić.

O svom radu u Crvenoj Zvezdi Terzić kaže:

Zadovoljan sam šta smo sve prošli od 2014. godine do danas. Da li je moglo bolje? Naravno, uvek može bolje, kao što je bilo grešaka. Ali u globalu, da mi je neko rekao 2014. godine da ćemo u narednih sedam godina osvojiti pet šampionskih titula i da ćemo imati pet grupnih faza u Evropi… To niko nije verovao, pa ni ja. Znao sam da nam ovom mestu mogu da napravim velike stvari, ali baš ovo za sedam godina… I najveći kritičari moraju da poštuju taj rezultat. Moram da budem zadovoljan jer smo se izborili da sledeće godine, ako budemo u šampioni, u prvoj rundi kvalifikacija budemo slobodni, a do kraja povlašćeni na žrebovima. Crvena zvezda je došla u situaciju da ulazi u Ligu šampiona pobedama protiv slabijih od sebe. To je najveći benefit ovog rada, kao što smo se izborili, da na osnovu rezultata Crvene zvezde, Srbija ima direktnog učesnika u Ligi šampiona jer teško mogu da nas na UEFA rang-listi obiđu Belgijanci i Švajcarci. To je veliki rezultat, benefit za dane buduće jer smo osposobili sebe da možemo da generišemo velike prihode.

Terzić je rekao da je njegova želja da i posle penzije ostane deo crveno-belog tima.

Apsolutno ne nameravam da idem. Želim da ostanem ovde u Zvezdi do kraja karijere, do penzije, pa i posle toga. Svestan sam da mogu da ostanem u Zvezdi samo zahvaljujući dobrim rezultatima. Podigli smo lestvicu očekivanja, imamo naše snove, svesni smo da možemo da ih ostvarimo samo kvalitetnim radom svih struktura. Mene ovde drže samo dobri rezultati.

On je najavio i nove uspehe.

Bez obzira što smo zadovoljni urađenim, nećemo se uspavati. Nastavićemo da sanjamo i da kroz rad ostvarujemo svoje snove. Hteo bih svim zaposlenima u klubu da se zahvalim na radu i trudu, a svim ljudima koji vole Zvezdu da poželim zdravlje, sreću, uspeh i naravno, da i sledeće sezone budemo šampioni, po peti put uzastopno. Srećna svima Nova godina!

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here