Povratnik u elitu Bokelj dočekuje Jezero u Kotoru

0

U prvom kolu Meridianbet Prve fudbalske lige Crne Gore 2024/25, Bokelj iz Kotora, novi član elite nakon osvajanja titule u 2.CFL, dočekuje ekipu Jezera iz Plava, koja je posljednje dvije godine privlačila pažnju svojom atraktivnom igrom i prošlosezonskim plasmanom u finale Kupa.

Timski pregled i promene

Bokelj se vraća u Prvu ligu sa većinom tima koji ih je doveo do uspjeha u Drugoj ligi, sa ključnim dodatkom u vidu golmana Ličine i novajlije Kaje, čiji učinak tek treba procijeniti. Nasuprot njima, Jezero je doživjelo značajne promjene u sastavu, gubivši ključne igrače poput Senage, Jovićevića, Šimuna, Arande i Bareta, dok su pojačanja poput Balše Boričića i Takerua Komije dovedena da osvježe tim.

Istorija susreta

Iako su ove dvije ekipe posljednji put na terenu bile prije četiri godine, Jezero ima skroman učinak u Kotoru, sa samo dvije pobjede u deset susreta, što može biti psihološka prednost za Bokelj u ovom susretu.

Taktička očekivanja

Bokelj će vjerovatno nastojati da iskoristi domaći teren i entuzijazam povratnika u ligu kako bi započeli sezonu snažno. Jezero, uprkos promjenama u timu, nastaviće da igra dopadljiv fudbal koji ih je krasio prethodnih sezona, pokušavajući da adaptira nove igrače u svoj sistem.

Ključni igrači i novajlije

Posebna pažnja biće usmjerena na performanse golmana Ličine i Kaje u dresu Bokelja, dok će Jezero očekivati da novi igrači poput Boričića i Komije brzo pronađu svoje mjesto u startnoj postavi i kompenzuju odlazak iskusnijih igrača.

Zaključak

Duel između Bokelja i Jezera obećava uzbudljiv fudbal s obzirom na novu dinamiku i ambicije oba tima. Dok Bokelj želi potvrditi svoje mjesto u eliti, Jezero ima za cilj da se konsoliduje nakon velikih promjena u sastavu.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here