Komšijski derbi u Baru: Može li Mornar protiv odličnog Petrovca preokrenuti stvari?

0

Mornar (Bar) vs OFK Petrovac

🏟️ Stadion: Topolica, Bar
Datum i vrijeme: 29.09.2024, 20:00

Komšijski derbi između Mornara i OFK Petrovca u Baru uvijek obiluje uzbuđenjima. Iako Mornar dolazi iz sjajnih nastupa u Evropi, još uvijek traži formu u domaćem šampionatu, zauzimajući posljednje mjesto sa samo pet bodova. S druge strane, Petrovac je u mnogo boljem raspoloženju, oni drže treće mjesto sa 14 bodova i imaju jednu od najboljih odbrana u ligi, nakon Budućnosti.

Međusobni susreti ovih timova obično ne donose mnogo golova, sa zabilježenim maksimalno jednim golom na posljednjih šest mečeva. Ova statistika ukazuje na taktički oprezne pristupe i čvrstu odbranu sa obje strane.

Mornar će pokušati iskoristiti prednost domaćeg terena da prekine negativni niz i pokrene svoju sezonu. S druge strane, Petrovac će nastojati da održi svoju čvrstinu u odbrani i iskoristi šanse za kontranapade, težeci da nastavi svoj pozitivan niz.

Ovaj derbi nudi Mornaru priliku da konačno ostvari pobjedu pred svojim navijačima, dok Petrovac ima priliku da dokaže svoju sposobnost da ostane među vodećim timovima lige.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here