Janjević: Imamo kvalitetne igrače koji će da zamjene momke koji nedostaju

0

Omladinci Budućnosti, spremni su za prvi meč protiv Trabzona u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Trener Marko Janjević kazao je da njegovom timu fale pojedini igrači koje je imao na raspolaganju tokom dvomeča sa Dinamom.

“Imamo ozbiljnog protivnika, šampiona Turske, radi se o kvalitetnom protivniku, odgledali smo njihove utakmice i ono što smo vidjeli je stvarno jedan ozbiljen kvalitet. Što se tiče nas, hajde reći ćemo na papiru da nam fale 3-4 igrača, Matija Jovanović je pozvan za reprezentaciju, Savović, Bulatović za prvi tim, Pepi Đukanović, još je pitanje zbog porede hoće li igrati, ali smatram da i ovi momci što će igrati i što su u prve dvije utakmice iskoristili određenu minutažu, mogu donijeti određeni kvalitet i sigurno da možemo očekivati povoljni rezultatu u ovom meču”, kazao je Janjević.

Trener Budućnosti ipak smatra da njegov tim ima mlade igrače koji mogu da zamjene momke koji nedostaju.

“Imamo tu Brajovića koji je priključivan prvom timu, imamo Mujovića koji je 2006. godište, koji je iskusan što se tiče određenih utakmica, Vukanić koji ima ozbiljan kvalitet, tako da mislim da mogu da odmijene ove momke na kvalitetan način”.

Omladinci Budućnosti su trenirati na pomoćnom terenu, ali utakmica se igra na “Papara parku”, glavnom stadionu Trabzona.

“Dva dana treninga na pomoćnom terenu koji nije sjajan, nije idealan i nije ni približno onom što nas čeka na glavnom terenu. Glavni teren odličan, sigurno će biti dobar fudbal, brz fudbal, momci su spremni, opet se vraćamo staroj priči, svi momci su prošli akademiju, imaju iskustvo igranja ovih utakmica i sigurno da će pokazati najbolje od njih”.

Janjević je rekao i da su skautirali protivnika. Šansu vide po lijevoj strani.

“Radi su ofanzivnoj ekipi, ofanzivno su orijentisani, igraju u formaciji 4-3-3, tako da tražićemo neke svoje prilike iz nekih polukontri-kontri, imaju malo, možda više problema u toj zadnjoj liniji, tačnije taj lijevi štoper, lijevi bek, tu ćemo vidjeti, možda neku našu šansu da ugrozimo protivnika, a ka naprijed svakako, desno krilo, lijevo, vezni red, izuzetno kvalitetan, eto, napravili smo određeni  skauting, i iz skautinga smo utvrdili na način koji ćemo da igramo, kako ih sačuvati”, kazao je Janjević.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here