Di Marija i Nejmar trasirali put Parižana do prvog finala LŠ, Lajpcig daleko od još jedne senzacije

0

Fudbaleri francuskog pravaka Pari Sen Žermena prvi su finalisti LIge šampiona za sezonu 2019/20. Ovo je prvo finale ovog takmičenja za Parižane, a rival će im biti bolji iz duela Bajern – Lion.

Lakše nego što se očekivalo, “sveci“ su savladali debitanta u završnici Lige šampiona, ekipu nemakog RB Lajpciga. Od prvog minuta je četa Tomasa Tuhela krenula ofanzivno, pa je već u 6. minutu Nejmar, na odlično dodavanje Mbapea, pogodio stativu. Ubrzo se zatresla i mreža “bikova“, ali je gol Mbapea poništen, pošto je lopta ranije pogodila u ruku Nejmara.    Ipak, na promenu cifara na semaforu, na stadionu “La Luž“ u Lisabonu, nije se dugo čekalo. Di Marija je poslao teledirigovanu loptu iz slobodnog udarca na petarec rivala, prosto je pogodio u glavu Markinjosa, i ovaj fudbaler je postigao još jedan važan gol za svoj tim, nakon onog izjednačujućeg protiv Atalante u 90. minutu.

Nestvarno je bila indolentna odbrana Lajpciga, pošto nijedan njihov fudbaler nije skočio na ovaj centaršut.

Prvu priliku za Lajpcig imao je Jusuf Poulsen u 25. minutu. Danac je šutirao iz prve, posle dodavanja Lajmera, ali je loptu poslao pored stative. Lukavi Nejmar je izveo slobodan udarac iskosa sa desne strane, i umesto ubacivanja gađao je bliži ugao gola Gulačija, golman Lajpciga bio je iznenađen, ali ga je spasila, još jednom, leva stativa. IPak, pomoći mu nije bilo u 42. minutu. Upravo je Gulači pogrešio kod ispucavanja, Nejmar je atraktivno petom loptu prosledio do Anhela Di Marije, a Argentincu je ostao lakši deo posla, da je gurne u mrežu, 2:0 za Parižane i konačni ishod se već nazirao.

Ofanzivnije je započeo drugo poluvreme Lajpcig, što je i razumljivo, jer izabranici mladog stručnjaka Julijana Nagelsmana nisu imali šta da čekaju. Više su vremena provodili ispred kazennog prostora rivala, ali nekog konkretnijeg učinka nije bilo. Zato je ostalo mnogo prostora u njihovoj defanzivnoj liniji, a to je za Mbapea, Nejmara i Di Mariju prava poslastica. U 56. minutu okliznuo se Upamenkano, Di Marija je centrirao, a Huan Bernat glavom postigao treći gol za PSŽ. Nejmar je takođe zahvatio loptu, ali je ona već prešla gol liniju.

Mogla je pobeda francuskog šampiona biti i ubedljivija, nekoliko opasnih kontranapada su izveli Parižani, ali su se spetljali u izglednim situacijama. Lajpcig je bio nemoćan za nešto više na ovom meču, i za njih je i plasman u polufinale veliki uspeh, mada je ovaj klub još uvek bez osvojenog trofeja u svojoj kratkoj istoriji.

U sredu, u drugom polufinalu, sastaće se Bajern i Lion, a pobednik ovog meča biće rival Pari Sen Žermenu u velikom finalu

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here